Serija "Aquarius": Slučaj sedmice postao je slučaj desetljeća

Federalna televizija u večernjem terminu rezerviranom za igranu seriju započinje prikazivanje dvije sezone američke serije „Aquarius“. 

Amerika je 1960-ih bila zemlja nemira i transformacije. Diljem zemlje institucije su potresali protesti, kako nasilni tako i mirni, atentati su postali prečesta pojava i svaki dan donosio je novi novinski naslov koji je govorio o bolnom procesu kroz koji je zemlja prolazila: revoluciji. Nijedan grad nije osjetio ovu bol više od Los Angelesa. 

Detektiv L.A. policije Sam Hodiak (David Duchovny) služio je svojoj zemlji na Tihom okeanu tokom Drugog svjetskog rata, a sada štiti svoj grad u kasnim krajem šezdesetih. Kad mu djevojka iz mladosti kaže da je njena kćerka Emma Karn (Emma Dumont) nestala, on kreće u akciju. Tragovi ga dovedu do Emme koja živi sa grupom hipija predvođenih prljavim, mršavim, ali nasilnim likom po imenu Charles Manson (Gethin Anthony). Dok kopa dublje, kako bi je pokušao izvući, Hodiakov pogled na svijet napada ista mantra mira i ljubavi koja izaziva institucije diljem Amerike. 
Hodiak traži pomoć undercover policajca Briana Shafea (Grey Damon). Vijetnamski veteran, Shafe je vidio rat u mnogo drugačijem svjetlu od Hodiaka. Iako je Shafe početnik, ima stvari za poučiti Hodiaka - kao što su potpuno nova Mirandina prava - pokazatelj novog stila rada policije koji ne zatvara oči pred zloupotrebom moći. 

Kako se Hodiak i Shafe sve više povezuju s Mansonom i kako zemlja klizi sve dublje u svoju metamorfozu, svijet koji Hodiak poznaje počinje nestajati pred njegovim očima. Taj isti promjenjivi krajolik ohrabruje Mansona da svijetu iznese svoje izopačene filozofije. Međutim, kada mu se zatvore vrata muzičke industrije, Manson traži drugačiji način da prenese svoju apokaliptičnu poruku koja će završiti jednim od najzloglasnijih ubistava u američkoj povijesti - ubistvom Tate-LaBianca. 

Dvojica muškaraca su na ubrzanom putu koji će naposljetku dovesti do jezivog, krvavog kraja hipi ere i ostaviti Ameriku potresenom i ponovno promijenjenom. 

Odzvanjajući neuporedivom muzikom tog doba, „Aquarius“ je opsežno djelo povijesne fikcije s nijansiranim likovima čiji postupci u vrijeme nacionalne transformacije rasvjetljuju kako je društvo postalo ono što je danas. 

Scenarij: John McNamara
Reditelj: Jonas Pate
Uloge tumače: David Duchovny, Grey Damon, Gethin Anthony, Emma Dumont, Claire Holt, Ambyr Childers, Chance Kelly, Madisen Beaty, Cameron Deane Stewart with Michaela McManus, Brian F. O'Byrne