Serena Williams ponovo nagovijestila da nije završila karijeru
(Izvor: EPA/JASON SZENES)

Serena Williams ponovo nagovijestila da nije završila karijeru

Legendarna američka teniserka Serena Williams ponovo je nagovijestila da nije završila karijeru i rekla da su šanse o povratku na teren "vrlo velike". Osvajačica 23 grand slam titule rekla je da je željela da se udalji od tenisa u augustu uoči US Opena, na kome je eliminisana u trećem kolu. Porazom od Ajle Tomanović, 41-godišnja Williams se oprostila od tenisa, ali je poslije toga u više navrata nagovijestila da još nije završila karijeru.

Williams je to ponovila i na konferenciji njene kompanije u San Franciscu. "Nisam se povukla. Šanse za povratak su vrlo velike. Možete da dođete u moju kuću, tamo imam teren", rekla je Williams, prenio je Sky.

Ona je ipak rekla da se neće skoro vratiti na teren, dok počinje sljedeću fazu svog života.

"Još nisam razmišljala o penzionisanju. Ali probudila sam se jedan dan i prvi put u životu pomislila da ne igram za takmičenje i osjetila sam se čudno. To je bio prvi dan ostatka mog života i zaista uživam u njemu, ali i dalje pokušavam da pronađem ravnotežu", navela je Williams.

Ona je u augustu, upitana o još jednom nastupu na grand slam turnirima, rekla: "Nikad ne reci nikad", a zatim i da je "oduvijek voljela Australiju", kao nagovještaj mogućeg učešća na Australian openu u januaru u Melbournu.

U septembru u jednoj emisiji Williams je govorila o odluci legende NFL Toma Bradyja da promijeni odluku o povlačenju poslije samo 40 dana.

"Tom Brady je počeo sjajan trend. To želim da kažem", rekla je Williams.

federalna.ba/Beta

Serena Williams karijera
Mesut Ozil karijera
0 22.03.2023 13:10
porodica karijera
0 28.02.2023 22:30
Serena Williams Patrick Mouratoglou
0 23.12.2022 15:44
Gianluigi Buffon karijera
0 31.10.2022 11:52
Serena Williams Roger Federer
0 16.09.2022 10:31