Šerbečić: Poziv u "A" tim je ostvarenje sna
(Izvor: NS BiH)

Šerbečić: Poziv u "A" tim je ostvarenje sna

Defanzivac koji je prošao sve omladinske selekcije Bosne i Hercegovine, Besim Šerbečić po prvi put je dobio poziv i u "A" reprezentaciju. Dvadesetčetverogodišnji štoper ne krije oduševljenje zbog ovog poziva.

- Uvijek sam davao sve od sebe, naročito kad sam nastupao u dresu sa nacionalnim grbom u omladinskim selekcijama. Otkad znam za sebe želio sam da budem dio naše najbolje selekcije i dolazak na ovo okupljanje za mene je ostvarenje sna. Nije mi teško da se uklopim jer ima tu igrača sa kojim sam igrao i ranije. Svi su me prihvatili na najbolji način i sve je veoma pozitivno u našem kampu - izjavio je Šerbečić.

Pratio je igre bh. tima u ovom ciklusu.

- Naravno da nisam propuštao utakmice koje je igrao naš tim. Igre i rezultati koje je ekipa ostvarila u ovom ciklusu UEFA Lige nacija su za svaku pohvalu i mogu da raduju sve one kojim je Bosna i Hercegovina u srcu. Naša reprezentacija ima kvalitet i siguran sam da ćemo ostati na prvom mjestu u grupi i nakon utakmica sa Crnom Gorom i Rumunijom. Na raspolaganju sam selektoru i ako dobijem minutažu u ovim susretima daću sve od sebe da svaku sekundu provedenu na terenu iskoristim na najbolji način. Ipak, naglašavam da je najbitnije da tim nastavi da ostvaruje dobre rezultate i da budemo prvi u grupi - dodao je nogometaš norveškog Aalesunda.

federalna.ba/Fena

Besim Šerbečić reprezentacija BiH
Savo Milošević selektor reprezentacija BiH
0 29.09.2023 14:52
Savo Milošević selektor reprezentacija BiH
0 29.09.2023 12:12
Anel Ahmedhodžić reprezentacija BiH
0 06.09.2023 21:58
reprezentacija BiH okupljanje
0 04.09.2023 14:16
Faruk Hadžibegić debakl reprezentacija BiH
0 21.06.2023 11:40