Senegalski savez osudio odluku Watforda da ne pusti Sarra na CAN
(Izvor: EPA-EFE/Richard Heathcote)

Senegalski savez osudio odluku Watforda da ne pusti Sarra na CAN

Fudbalski savez Senegala osudio je danas odluku engleskog kluba Watford da ne dozvoli igraču Ismailu Sarru da se pridruži nacionalnom timu za predstojeći Afrički kup nacija (CAN). Sarr se našao na spisku selektora Senegala objavljenom prošlog mjeseca, uprkos tome što je van terena zbog povrede koljena koju je zadobio u novembru.

Senegalska federacija je istakla da ju je Watford u petak obavijestio da neće pustiti Sarra za turnir u Kamerunu, koji počinje 9. januara i na kojem je Senegal jedan od favorita.

Fudbalski savez Senegala je naveo da osuđuje "nepoštovanje, pogubno i diskriminatorsko ponašanje čelnika Watford koji na sve načine nastoje da spriječe igrača da igra za svoju reprezentaciju".

Savez je naveo i da će se obratiti Međunarodnoj fudbalskoj federaciji ako "Watford istraje u svom namjernom odbijanju da pusti igrača".

"Afrika, njen fudbal i njeni fudbaleri zaslužuju isto poštovanje kao i drugi kontinenti, konfederacije i igrači", navodi se u saopćenju.

Dodaje i i da će Fudbalski savez Senegala preduzeti sve neophodne mjere kako bi osigurao da se poštuje osnovno pravo njegovih fudbalera da igraju sa svoju zemlju.

Watford je prethodno odbio da pusti i Nigerijca Emmanuela Dennisa, istaknuvši da Fudbalski savez Nigerije nije na vrijeme uputio poziv napadaču. Nigerija nije osporila tu tvrdnju i vrlo brzo je pozvala zamjenu za Denisa.

Ekipa Watforda je trenutno na 17. mjestu na tabeli Premier lige sa 13 bodova, dva više od zone ispadanja.

federalna.ba/Beta

Senegal Watford Ismaila Sarr
FIFA kazna sport fudbal nogomet Senegal Nigerija
0 02.05.2022 14:09
sport fudbal nogomet Egipat Senegal baraž Svjetsko prvenstvo
0 30.03.2022 12:34
Afrički kup nacija Senegal Egipat
0 06.02.2022 23:47
Senegal Afrički kup nacija
0 25.01.2022 19:19