Šemsa Mujaković izabrana za predsjednicu Asocijacije poslovnih žena BiH

Šemsa Mujaković izabrana za predsjednicu Asocijacije poslovnih žena BiH

Asocijacija poslovnih žena Bosne i Hercegovine održala je osnivačku Skupštinu u Tešnju, na kojoj je za predsjednicu izabrana Šemsa Mujaković, a za predsjednicu Skupštine te asocijacije Umihana Krilčević-Omerović, obje iz Tešnja.

Asocijacijacija je kao osnovni cilj sebi definisala okupljanje žena iz cijele BiH i različitih privrednih sektora, a sve s namjerom jačanja njihove prisutnosti i uticaja u poslovnom svijetu u BiH.

Usvojen je Statut te postavljeni temelji za daljnji rad ove asocijacije, čija rukovodna tijela odražavaju raznolikost te stručnost žena iz raznih privrednih sektora.

Krličević-Omerović je poručila kako su pred njima veliki izazovi, ali i prilike koje će nastojati “zajedno istražiti i iskoristiti”.

- Bit će trenutaka kada će nam trebati odlučnost, ali vjerujem da je zajedništvo snaga koja će nas gurati naprijed. Radujem se saradnji s članicama Asocijacije i uvjerena sam da zajedno možemo postići značajne promjene - najavila je Krilčević-Omerović, koja je izabrana i u Upravni odbor.

Mujaković je podvukla je kako je ovo vrijeme koje zahtijeva udruživanje žena, koje bez ikakve sumnje imaju šta i prezentirati u bh. poslovnom svijetu.

- Moramo se udružiti, podržavati i zajedno graditi održivu te prosperitetnu poslovnu zajednicu. Asocijacija će biti platforma koja će promicati liderstvo, inovacije i saradnju među ženama u poslovnim sektorima diljem BiH - najavila je Mujaković.

Skupština je izabrala i Nadzorni odbor Asocijacije, koji čine Armina Mujezinović, Edina Korajlić i Elvira Kantić, kao i 15-člani UO, na čijem je čelu Šemsa Mujaković. Potpredsjednice UO su Sanela Beširović i Selma Bradarić, a sekretar Sabina Merdić.

U UO su i Zahida Binakaj, Adisa Karahodžić, Indira Krdžalić, Nerma Saračević, Umihana Krličević Omerović, Amela Sejdić, Samira Avdić, Emina Brka, Alema Jabandžoć Deljkić, Ermina Hadžić i Nadina Mulalić.

Asocijacija trenutno okuplja oko 70 članica, uglavnom poslovnih žena iz Tešnja, ali je njena ambicija širenje na cijelu BiH.

federalna.ba/Fena

Asocijacija poslovnih žena Bosne i Hercegovine Šemsa Mujaković Umihana Krilčević-Omerović Tešanj