Semir Osmanagić nakon Roland Garrosa za FTV: S radošču očekujemo Novaka Đokovića
(Izvor: Facebook)

Semir Osmanagić nakon Roland Garrosa za FTV: S radošču očekujemo Novaka Đokovića

„Novak Đoković je već 15 godina na samom vrhu teniske ljestvice zahvaljujući svojoj nevjerovatnoj upornosti, mukotršnom radu, sjajnom talentu i nepokolebljivoj vjeri u sebe. Njegovi dolasci na bosanske piramide u Visoko, izloženost blagotvornoj energiji tunela i posjete prelijepom parku Ravne 2 su faktori dodatnog duhovnog spokoja i balansa, regeneracije organizma i mentalnog jačanja. S radošću očekujemo njegove posjete u budućnosti“, rekao je za Federalnu televiziju direktor Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” Semir Osmanagić, nakon što je najbolji teniser svijeta Novak Đoković osvojio Roland Garros.

Kao što je poznato srbijanski teniser je baterije pred posljednje nastupe u Rimu, Beogradu i Parizu "punio" upravo u Bosni i Hercegovini gdje je provodio u društvu Semira Osmanagića, upravo u podzemnim tunelima u Visokom sakupljajući energiju.

Nakon Đokovićevog trijumfa na Roland Garossu bila je zanimljiva izjava legendarnog tenisera Borisa Beckera koji je svojevremeno bio i trener srbijanskog tenisera. Objašnjavajući šta se desilo sa Đokovićem te da je nakon 0:2 poslije drugog seta postao drugi igrač, Becker je spomenuo piramide u Visokom.

"Novak crpi energiju iz posebnog 'svetog brda'. Đoković je već nekoliko puta posjetio Visoko u Bosni i Hercegovini gdje se nalazi to 'sveto brdo'. Nema sumnje da mu energija, za koju on kaže, pomaže“, rekao je između ostalog Becker.

federalna.ba/Muhamed Bikić

Novak Đoković tenis Semir Osmanagić Roland Garros Roland Garrros
Casper Ruud Daniil Medvedev tenis
0 10.04.2024 20:23
Novak Đoković Goran Ivanišević prekinuta saradnja
0 27.03.2024 10:37
tenis Miami Open Alexander Zverev
0 27.03.2024 08:19
tenis Nerman Fatić Damir Džumhur
0 12.03.2024 08:39
Novak Đoković Luca Nardi
0 12.03.2024 08:34