Selektor Obrvan objavio širi spisak bh. rukometaša za EURO 2022.
(Izvor: AA)

Selektor Obrvan objavio širi spisak bh. rukometaša za EURO 2022.

Ivica Obrvan, selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine objavio je širi spisak igrača za Evropsko prvenstvo, koje će se od 13. do 30. januara 2022. godine održati u Slovačkoj i Mađarskoj, javlja Anadolu Agency (AA).

Obrvan je na spisak uvrstio 35 igrača te ih je prijavio Evropskoj rukometnoj federaciji (EHF) kako bi se ispoštovala procedura.

“Čekali smo da samog kraja da vidimo da li će biti povreda. Odlučili smo se za ovih 35 igrača. Možda je tu bilo nekih igrača, koji su trebali biti na spisku, ali dati momenat forme i igre su presudili, i to je to“, kazao je Obrvan.

Na širem spisku nalazi se i Marko Panić, desni bek francuskog Montpelliera, koji je po dolasku Obrvana na klupu BiH odlučio da ne nastupa za bh. reprezentaciju.

“Obavio sam razgovor s njim, poslije utakmice Montpellier – Zagreb u Ligi prvaka. Rekao sam mu da ću ga staviti na širi spisak, u slučaju da se odluči odazvati pozivu. On je vrlo kvalitetan igrač i potreban je ovoj reprezentaciji, kojoj je već mnogo dao, ali i može joj još mnogo toga dati. Ipak je reprezentacija iznad svega“, istakao je selektor BiH.

Bh. selekcija bi za nešto više od 15 dana trebala početi pripreme za EURO 2022.

“Ispratit ćemo još završetke nacionalnih prvenstava, budući da su različiti termini završetka polusezone. Okvirni plan je da radimo u tri ciklusa: prije katoličkog Božića nekoliko dana, pa nakon Božića do Nove godine, i onda od Nove godine do odlaska na Evropsko prvenstvo. Moramo još provjeriti kada se tačno završavaju prvenstva i nakon toga odlučiti kako ćemo tačno raditi“, pojasnio je Obrvan.

Na Obrvanovom spisku se nalaze: Benjamin Burić (Felnsburg, Njemačka), Admir Ahmetašević (Wisla Plock, Poljska), Nebojša Bojić (Celje PL, Slovenija), Harun Hodžić (Chambery, Francuska), Alen Ovčina (Sloboda Tuzla), Adi Mehmedčehajić (Gračanica), Enes Keškić (Ludwigshafen, Njemačka), Vlado Draganić (Borac M:tel), Ibrahim Haseljić (Gorenje Velenje, Slovenija), Luka Perić (Borac M:tel), Vladan Đurđević (Sloga Doboj), Srđan Predragović (Alpla Hard, Austrija), Senjamin Burić (Skjern, Danska), Adin Faljić (PPD Zagreb, Hrvatska), Vladimir Vranješ (Brest Meshkov, Bjelorusija), Elmir Građan (Eurofarm Pelister, S. Makedonija), Dragan Šoljić (Ademar Leon, Španija), Josip Perić (Eurofarm Pelister, S. Makedonija), Milan Vukšić (Izviđač CO), Damir Kadrić (Gračanica), Ivan Karačić (Maccabi Rishon Lezion, Izrael), Marko Lukić (Borac M:tel), Edin Klis (PPD Zagreb, Hrvatska), Mirko Herceg (Csurgoi, Mađarska), Dino Hamidović (Gyongyos, Mađarska), Mirsad Terzić (Wisla Plock, Poljska), Nikola Prce (Besa Famgas, Kosovo), Marin Vegar (Dobrogea Sud, Rumunija), Dušan Miličević (Sloga Doboj), Luka Knežević (Borac M:tel), Dejan Malinović (Balatonfuredi, Mađarska), Neven Stjepanović (Al-Najma Club, Bahrein), Dragan Pavlović (Koper 2013, Slovenija), Aleksandar Milojević (Leotar) i Marko Panić (Montpellier, Francuska).

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će po drugi put u istoriji nastupiti na Evropskom prvenstvu, a ovoga puta igraće u grupi “E“ u Bratislavi sa selekcija Španije, Švedske i Češke.

federalna.ba/AA

Ivica Obrvan sport Rukomet
sport
0 18.08.2022 23:50
Sport nakon dnevnika sport Emisije FTV FTV
0 18.08.2022 20:41
sport Federalni radio FTV
0 18.08.2022 18:45
sport Federalni radio
0 17.08.2022 23:49
sport
0 17.08.2022 20:24
sport Federalni radio
0 17.08.2022 17:17