Šehović: Nisam kandidat za člana Predsjedništva BiH

Nermin Šehović je kazao da nije kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

"Ja sam Nermin Šehović, policijski službenik FUP-a. Nestranački policajac, policajac u službi svih građana. Ne želim da se moje ime dovodi u kontekst nekih preizbornih političkih stvari", rekao je Šehović novinarima.

Šehović kaže da on nije kandidat Stranke za Bosne i Hercegovine. “Neću uopšte da komentarišem neke stvari tamo, ja nisam predao svoju izjavu za tu kandidaturu”, kazao je Šehović. 

Nije htio da komentariše da je zloupotrijebljen i kaže da on ne može biti kandidat sve dok ne podnese ostavku na poziciji državnog službenika.

"Javnost zna ko sam ja. Ja nisam nikakva šteta, ja sam stabilan postojan, ispred mene je moja neka profesionalna karijera i zašto je to meni neka šteta ako neko kaže da ja, ako se neko usudi i kaže da ja mogu obnašat' neku funkciju", kazao je Šehović dodavši: "Nisam ispunio uslove za prijavu zato ja ne znam šta budućnost nosi. Što ću ja biti neka šteta ako neko kaže da ja mogu biti to. Vi ste svjedoci za desetine stvari kako idu, mornar je navikao na nemirno more".

Podsjećamo, pojedini mediji su jučer objavili da je Nermin Šehović na zadnji dan prijave kandidata za Opće izbore, kandidiran za člana Predsjedništva BiH ispred Stranke za BiH. Prema navodima tu informaciju potvrdio je Semir Efendić, nekadašnji član SDA, a danas predsjednik Stranke za BiH.

federalna.ba

Nermin Šehović
Nermin Šehović SBiH
0 05.07.2022 20:48
Nermin Šehović kandidat Stranka za BiH
0 05.07.2022 12:13