Sedam komedija na ovogodišnjem festivalu 'Mostarska liska'
(Izvor: Fena/Narodno pozorište Mostar)

Sedam komedija na ovogodišnjem festivalu 'Mostarska liska'

Za ovogodišnje 21. izdanje Međunarodnog festivala komedije ''Mostarska liska'' od ukupno pristigle 41 prijave iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Crne Gore selektirano je sedam kazališnih predstava komedijskog žanra.

Predstave će se igrati od petka, 17. svibnja, kada će biti upriličeno svečano otvaranje festivala premijernom izvedbom predstave ''Koordinator'', autora Emine Kovačević-Podgorčević i Dragana Komadine, u režiji Tanje Miletić Oručević, nastale u koprodukciji Narodnog pozorišta u Mostaru i Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru.

Naredne večeri, u subotu, 18. svibnja na rasporedu je predstava ''Hrkači'', autora i redatelja Nikole Pejakovića, nastala u produkciji Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banje Luke.

Zatim je u nedjelju, 19. svibnja na repertoaru predstava ''Mistero Buffo'', autora Daria Fo, u režiji Lee Delong, nastala u produkciji Umjetničke organizacije Grupa iz Zagreba.

U ponedjeljak, 20. svibnja posjetitelji će gledati predstavu ''Uobraženi bolesnik'', autora Jean-Baptiste Poquelin Molière, u režiji Đorđa Nešovića, a koju igra ansambl Knjaževsko-srpskog teatra Kragujevac iz Srbije.

Utorak, 21. svibnja rezerviran je za izvedbu predstave ''Ne daj se, generacijo'', autorski projekt Alena Muratovića i Maria Drmaća, nastala u produkciji Pozorišta mladih Sarajevo.

Šeste večeri festivala, u srijedu 22. svibnja, na rasporedu je predstava ''Totovi'', autora Ištvana Erkenja, u režiji Andraša Urbana, a koju igra ansambl Sarajevskog ratnog teatra SARTR.

Posljednjeg dana natjecateljskog dijela festivala, u četvrtak, 23. svibnja, igrat će se predstava ''Realisti'',  autora Jure Karasa, u režiji Matka Raguža, nastala u produkciji Teatra EXIT iz Zagreba.

Ceremonija zatvaranja festivala i svečana dodjela nagrada bit će održana u petak, 24. svibnja.

Sve izvedbe počinju u 20 sati, a cijena ulaznice iznosi 10 KM.

federalna.ba/Fena

Mostarska liska Međunarodni festival komedije
Mostarska liska festival komedije Teatar Exit
0 24.05.2024 08:50
Mostar Međunarodni festival komedije Snežana Bogičević Emir Fejzić
0 23.05.2024 08:19
Mostarska liska Mostar
0 27.05.2023 10:23