Sattler ozvaničio početak obnove 18 sportskih sala u obrazovnim institucijama
(Izvor: Fena/Almir Razić)

Sattler ozvaničio početak obnove 18 sportskih sala u obrazovnim institucijama

Šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini ambasador Johann Sattler posjetio je danas Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju Sarajevo kako bi obilježio početak građevinskih radova na obnovi sportske sale.

Sattler je naveo da će obnova biti obavljena u sklopu "EU4Sports" programa i koji će rekonstrukcijom sportskih sala obuhvatiti 18 obrazovnih institucija u Bosni i Hercegovini.

- Započinjemo ovdje s Centrom za slušnu i govornu rehabilitaciju Sarajevo i nastavljamo dalje od Zenice do Ustikoline, od Rogatice do Kupresa i Teslića - rekao je ambasador Sattler.

Istakao je da je ukupan budžet projekta viši od dva miliona eura čime EU dokazuje da nastavlja pomagati Bosni i Hercegovini i da je želi vidjeti u člansvu Unije.

Direktorica Centra Meliha Povlakić-Hadžiefendić naglasila je da će savremeno opremljena sala povećati sigurnost učenika, ali i omogućiti realizaciju mnogobrojnih nastavnih i vanastavnih aktivnosti, ali i rehabilitacijskih koje provode u Centru.

Dodala je da bi radovi trebali trajati 60 dana i zahvalila Delegaciji EU u Bosni i Hercegovini na ulaganju u obrazovanje.

EU4Sport je novi projekt Evropske unije koji ima za cilj modernizaciju sportskih dvorana u 17 osnovnih škola u Bosni i Hercegovini te dvorane Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu.

Projekt vrijedan 2,1 milion eura omogućit će bolje i kvalitetnije uslove za rad u osnovnim školama u Sarajevu, Ustikolini, Voljevcu, Stranjanima, Visokom, Donjem Hotonju, Kupresu, Tešnju, Rogatici, Blatnici, Strojicama te u Istočnom Sarajevu.

federalna.ba/Fena

EU4Sports Delegacija EU u Bosni i Hercegovini Johann Sattler
Zukan Helez Angelina Eichhorst Johann Sattler donacija EU
0 30.11.2023 11:55
stambeno zbrinjavanje bivša SFRJ Johann Sattler
0 29.11.2023 13:19
Johann Sattler ekonomska reforma Banja Luka
0 22.11.2023 12:36