Šarović: SDS nikada nije mijenjao stav o bonskim ovlaštenjima
(Izvor: vijesti.ba)

Šarović: SDS nikada nije mijenjao stav o bonskim ovlaštenjima

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović je izjavio da je i nakon održavanja jučerašnjeg mitinga u Banjoj Luci problem ostao isti i da se Republika Srpska i cijela Bosna i Hercegovina suočavaju s daljom eskalacijom krize.

Šarović je nakon sjednice Predsjedništva SDS koja je danas održana u Šamcu kazao da je loše to što su se RS i cijela zemlja vratile 20 godina unazad u vrijeme Pedija Ešdauna.

- Umjesto da napredujemo, mi nazadujemo. Smatram da u su glavni krivci za to aktuelni nosioci vlasti u BiH iz sve tri stranke. Sada oni koji su zapalili svu tu krizu predstavljaju sebe kao spasioce koji mogu da nas izvuku iz ove situacije. Ja sam uvjeren da vlast nema rješenja za ovu situaciju - rekao je Šarović.

Odgovarajući na pitanje da li je posljednjim odlukama međunarodna zajednica u BiH prešla crvenu liniju, Šarović je rekao da to učinjeno još prije 20 godina.

 - Treba podsjetiti na sve one sankcije koje su imali ljudi iz SDS i smjene 150 naših ljudi. Kada smo mi trpili sankcije neki koji su danas u vlasti nisu prstom mrdnuli protiv toga. Čak su u parlamentu govorili pa mora da je onaj Šarović nešto kriv čim ga je visoki predstavnik smijenio i čim mu je dao sankcije i zabranio da ima pravo na život - naveo je Šarović.

Dodao je da SDS nikada nije mijenjao svoj stav povodom bonskih ovlaštenja.

- Kao i prije 20 godina mi i sada kažemo da smo protiv toga i da to nemaju pravo da rade i da predstavnici međunarodne zajednice, uključujući i visoke predstavnike, treba da budu potčinjeni Savjetu bezbjednost -  navodi Šarović, saopćeno je iz SDS-a.

federalna.ba/Fena

Mirko Šarović SDS Banja Luka BORS BiH
Goethe-Institut u BiH OFF Omladinski Festival Sarajevo BiH
0 29.06.2022 13:31
Mirko Šarović budžet
0 27.06.2022 14:42
sport Mediteranske igre Nejra Sipović Hamza Turulja BiH
0 27.06.2022 08:41
Banja Luka Banjaluka gradnja izgradnja
0 26.06.2022 18:42