Šarović: Aktuelna vlast treba da Boračku organizaciju RS-a ostavi na miru

Šarović: Aktuelna vlast treba da Boračku organizaciju RS-a ostavi na miru

Aktuelna vlast treba da Boračku organizaciju Republike Srpske ostavi na miru da autonomno radi i donosi odluke. Sve što smo mogli vidjeti poslednjih dana je manipulacija boračkom populacijom s jednim jedinim ciljem a to je spašavanje vlasti - istakao je predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović.

Šarović navodi da je Boračku populaciju u Republici Srpskoj aktuelna vlast rascjepkala u 17 kolona da bi danas pokušala Boračku organizaciju Republike Srpske iskoristiti u stranačke svrhe.

- BORS na svojim organima treba da usaglasi svoje odluke a ne da se ti stavovi BORS-a pokušaju kreirati iz centara jedne političke opcije - pojasnio je Šarović.

Predsjednik SDS kaže da je naivnih i onih koji kratko pamte sve manje i da su građani a pogotovo borci prozreli igru vlasti.

 - Umjesto da imamo skup boraca kojim bi se tražio novi zakon o pravima boraca koji granatuje pravičnost za borce, borački dodatak od 5 KM po mjesecu učešća u ratu, izmjene u oblasti invalidnina jer preko 20 hiljada invalida rata danas prima iznos na mjesečnom nivou od 30 KM do 100 KM a na prvi posao još čeka 1.660 djece poginulih boraca, danas neko gura borce u prve redove da brane aktuelnu vlast - naglasio je Šarović.

On kaže da se aktelna vlast ne može amnestirati svoje odgovornosti organizovanjem protesta i sakrivanjem iza boraca kojima su praktično uzeli sve.

 - Sistematski se provodi kampanja straha i proizvodnje neprijatelja već godinama. Kao epilog svega imamo Republiku Srpsku izolovanu od svih relevantnih međunarodnih faktora. Kocarska politika „biti ili ne biti“ za Republiku Srpsku koju je proklamovao i provodi Milorad Dodik je dovela Republiku Srpsku u ovu poziciju. Sutra će ta loša i hazarderska politika vlasti tražiti da se sakrije iza boraca - zaključio je Šarović.

federalna.ba/Fena

Mirko Šarović
Milorad Dodik Željka Cvijanović Jelena Trivić Mirko Šarović izbori
0 01.07.2022 21:16
Mirko Šarović budžet
0 27.06.2022 14:42
Mirko Šarović Jelena Trivić
0 23.06.2022 21:10
Mirko Šarović Rezime
0 09.05.2022 18:51
Mirko Šarović Rezime
0 09.05.2022 17:43