Sarajevska policija uhapsila dvije osobe koje se dovode u vezu s ubistvom u Kaknju
(Izvor: Ilustracija)

Sarajevska policija uhapsila dvije osobe koje se dovode u vezu s ubistvom u Kaknju

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo na području Kantona Sarajevo lišili su slobode dvije osobe koje se dovode u vezu s događajem na području općine Kakanj, te su one predate u dalju nadležnost policiji Zeničko-dobojskog kantona, saopćeno je iz MUP-a KS-a.

Podsjećamo, jedna osoba smrtno je stradala danas u mjestu Bilješevo pored Kaknja, kada je na njega pucala druga osoba iz lovačke puške.

"Incident se desio u vikendici još uvijek nepoznatog vlasnika. Osoba inicijala G.N. (1993. godište) iz Kaknja pucala je iz lovačke puške na osobu inicijala G.V. (1988. godište) također iz Kaknja. Ovom prilikom G.V. je smrtno stradao", naveli su iz Operativnog centra MUP-a ZDK-a.

"Također, tokom dana od strane policijskih službenika Uprave policije MUP-a KS-a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva KS-a provedena je akcija na rasvjetljavanju i dokumentovanju više krivičnih djela za koja postoje osnovi sumnje da su izvršena od strane određenih lica koja su policijski službenici Uprave policije pronašli i priveli u službene prostorije. Radi se o krivičnim djelima ubistvo u pokušaju, Izazivanje opće opasnosti i posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, izvršena na području KS-a", dodaje se u saopćenju MUP-a KS-a.

federalna.ba

MUPKS Kakanj
Romi Kakanj stambeno zbrinjavanje
0 20.07.2022 20:13
Kanton Sarajevo Sud BiH MUPKS dojava o bombi
0 16.06.2022 18:45
Kakanj eksplozivna naprava hapšenje policija
0 08.06.2022 13:37
Rade Šerbedžija Kakanj koncert
0 04.06.2022 21:14