Sarajevo: U subotu komemoracija, ispraćaj i sahrana legendarnog Ivice Osima
(Izvor: FK Željezničar)

Sarajevo: U subotu komemoracija, ispraćaj i sahrana legendarnog Ivice Osima

Komemoracija, sahrana i ispraćaj na vječni počinak legende Fudbalskog kluba Željezničar, bosanskohercegovačkog sporta, grada Sarajeva i Bosne i Hercegovine, Ivice Osima, održat će se u subotu u Sarajevu.

"Nedavna vijest o smrti našeg igrača, trenera i sportskog velikana Bosne i Hercegovine, legendarnog Ivice Osima, rastužila je mnoge poznavatelje njegovog rada i djela, kako u našoj zemlji tako i širom regije i svijeta. U svrhu što dostojanstvenijeg ispraćaja našeg Švabe, Fudbalski klub Željezničar će organizovati komemoraciju koja će se održati prije sprovoda u prostorijama Narodnog pozorišta u Sarajevu u subotu u 11.00 sati", saopšteno je u utorak iz kluba.

Komemoracija će okupiti veliki broj sportskih zvanica iz regije koji su bili važan dio karijere našeg Osima od njegovih igračkih dana, preko "Željinih" uspjeha u Evropi i Mundijala u Italiji, pa sve do uspješnih internacionalnih angažmana u Austriji i Japanu.

Broj gostiju je ograničen i samo gosti koji su potvrdili prisustvo će moći ući na komemoraciju Ivici Osimu. Direktan prenos komemoracije može se gledati na BHT 1.

Kako je najavljeno, okupljanje ispred stadiona je u 12 sati, polazak u 12:30 sati, a zajednički mimohod navijača, prijatelja i građana BiH bit će upriličen sa Grbavice do Gradskog groblja Bare, ulicama Topal Osman paše, Vilsonovo šetalište i Alipašina.

Sahrana će se održati od 15 sati na Gradskom groblju Bare.

FK Željezničar i navijači Kluba će u svrhu ispraćaja Ivice Osima organizovati i nekoliko aktivnosti na narednoj domaćoj utakmici, 16. maja 2022. godine na stadionu Grbavica protiv Radnika.

Ivica Osim ostat će upamćen i kao veoma dobar selektor fudbalskih reprezentacija bivše SFR Jugoslavije i Japana.

Bio je počasni predsjednik FK Željezničar i Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Ivica Osim preminuo je 1. maja ove godine u austrijskom Grazu, gdje je živio posljednjih godina.

federalna.ba/AA

FK Željezničar Ivica Osim
Santos Rodrigues Clerismario FK Željezničar
0 08.06.2022 11:18
Grbavica FK Željezničar FK Sarajevo
0 07.06.2022 13:54
Mirza Delibašić Ivica Osim
0 02.06.2022 20:31
FK Sloboda FK Željezničar
0 27.05.2022 13:49
sport fudbal nogomet BiH FK Željezničar FK Sarajevo
0 16.05.2022 15:19