Sarajevo savladalo Levski u drugom pripremnom meču u Umagu
(Izvor: fksarajevo.ba/Arhiv)

Sarajevo savladalo Levski u drugom pripremnom meču u Umagu

Fudbaleri Sarajeva savladali su ekipu Levskog iz Sofije u sklopu priprema u Umagu.

Nakon poraza od ekipe Domžala rezultatom 4:1 u prvom pripremnom meču u Umagu, aktuelni prvaci BiH danas su odigrali mnogo bolje i slavili protiv bugarskog tima s 1:0.

Levski je početkom utakmice imao terensku incijativu i kreirao je prve prilike na ovom meču, ali promjene rezultata nije bilo.

Sarajevo se u nastavku meča "probudilo" i zaigralo dosta bolje, oba tima su igrala izuzetno borbeno, međutim do kraja prvog poluvremena ozbiljnijih prilika nije bilo.

Drugo poluvrijeme donijelo je bolju igru Sarajeva, koje je nakon ulaska Tatara zaigralo dosta ofanzivnije. Nagrada za takvu igru došla već u 54. minutu kada je na asistenciju Tatara gol postigao Handžić, a kasnije se ispostavilo da će to biti jedini pogodak na ovom meču. 

"Bordo" tim je imao novu priliku nekoliko mknuta kasnije kada je Đokanović izašao sam pred čuvara mreže Levskog, ali ne uspjeva ga savladati.

Lijepim udarcem u 65. minutu pokušao je Pejović, međutim promjene rezultata nije bilo.

Oba tima su do kraja utakmice imala nekoliko obećavajućih napada, ali odbrane su bile na visini zadatka, pa je Sarajevo u svom drugom pripremnom meču u Umagu ostvarilo pobjedu.

federalna.ba/Fena

FK Sarajevo
Adnan Džafić FK Sarajevo
0 21.06.2022 16:31
Marin Aničić FK Sarajevo
0 13.06.2022 17:54
FK Sarajevo pojačanja
0 09.06.2022 15:33