videoprilog Amera Ahmića (Federacija danas)

Sarajevo i Velež u Zenici za trofej nogometnog Kupa BiH i plasman u Evropu

Ovog četvrtka saznat ćemo odgovor na pitanje ko će podići pehar namijenjen osvajaču nogometnog Kupa Bosne i Hercegovine. U utakmici sezone snage će u Zenici odmjeriti Sarajevo i Velež.

Nogometaši Sarajeva i Veleža, na stadionu Bilino Polje odlučit će ko će biti pobjednik Kupa Bosne i Hercegovine. Susret će imati ogroman značaj ne samo zbog trofeja, već i činjenice da je ovo posljednja šansa za klubove da se domognu plasmana u evropsko takmičenje naredne sezone.

“Očekivanja su velika s obzirom na to da kroz prvenstvo nismo uspjeli napraviti izlaz u Evropu i očekujem jedan lijep ambijent, pun stadion. S obzirom na to da imamo mnogo igrača u timu koji su osvajali Kup, nadam se dobroj predstavi”, rekao je Dženan Uščuplić, trener FK Sarajevo.

Obje ekipe su finale osigurale uvjerljivim rezultatima u polufinalnim duelima. Sarajevo je s ukupnih 4:0 bilo bolje od ekipe Igmana iz Konjica, dok je Velež u dvomeču s ukupnih 5:0 savladao Tuzla Siti. Bordo tim se tako jedanaesti, rekordni put našao u finalu Kupa Bosne i Hergecovine, a trofej namjenjen pobjedniku podigli su sedam puta. S druge strane, Velež se prvi put u novijoj historiji domogao finala Kupa, pa je za izabranike Feđe Dudića osvajanje ovog trofeja od još većeg značaja.

“Mislim da je malo veći motiv na našoj strani jer bi to bilo prvi put da osvojimo nešto poslije rata, nakon 1986. godine, jedna velika stvar za Velež i satisfakcija za daljni rad i budućnost kluba”, istakao je Dudić.

133. međusobni susret ovih dvaju timova na programu je sutra u 19 sati, pravdu na Bilinom polju dijelit će najbolji bh. arbitar Irfan Peljto.

federalna.ba

Velež FK Velež FK Sarajevo Sarajevo Kup BiH
FIBA trofej košarka Sarajevo
0 27.06.2022 15:41
Sarajevo performans Together Narodno pozorište Sarajevo art festival ZVRK Jasmina Prolić
0 26.06.2022 19:17
Sarajevo Ja, Bosanac Aleksandar Knežević Bosanska akademija nauka i umjetnosti 'Kulin ban'
0 26.06.2022 15:31