Saopćenje sindikata RTV FBiH povodom stanja unutar Javnih RTV servisa

Samostalni sindikat uposlenika RTV Federacije BiH pozdravlja napore vlasti i svih stranaka da se trenutno ali i sistemski riješi kriza oko naplate RTV takse i u vezi stanja na Javnim RTV emiterima sa sjedištem u Sarajevu.  

Samostalni sindikat uposlenika RTV Federacije BiHpoziva generalnog direktora BHRT-a, gospodina Belmina Karamehmedovića, da napokon potpiše aneks Ugovora o naplati RTV takse sa JP Elektroprivreda Bosne i Hercegovine, kako bi se time nastavilo redovnoposlovanje BHRT-a i RTV Federacije BiH, jer je već dramatično ugrožena egzistencija uposlenika naše dvije kuće i njihovih porodica, i jer nije fer da radnici BHRT-a budu taoci nerazumnog ponašanja. Pozivamo rukovodstvo BHRT da na bilo koji rok trajanja, ali sada i odmah, potpišu Aneks ugovora s JP Elektoprivreda, kako bi bila osigurana isplata svih primanja radnika BHRT-a i RTV Federacije BiH.

I ovaj put, kao i uvijek do sada, izražavamo podršku radnicima BHRT-a, iskazujemo dobre želje u naporima za prevladavanje aktualne teške situacije, koja traje dugi niz godina. Razvoj i pozicija BHRT-a i RTV Federacije BiH, te redovna isplata zarađenih plata isvih drugih doprinosa moraju biti od prioritetne važnosti – sve ostalo može biti predmetom razgovora! Zato pozivamo Vladu Federacije BiH, JP Elektroprivreda BiH da se HITNO potpiše aneks Ugovora o naplati RTV takse, kako je i zakonski propisano.

Zahvaljujemo se JP Elektroprivreda BiH nadosadašnjoj i budućoj saradnji, koja je u proteklih 6 godina osigurala egzistenciju i nesmetan rad Javnih RTV servisa sa sjedištem u Sarajevu: RTV FederacijeBiH i BHRT-a.  

UPRAVNI ODBOR SSU RTVFBiH

FTV
Kina federalna TV FTV
0 09.03.2024 21:09
FTV BHRT Džemal Šabić Belmin Karamehmedović RTV taksa RTVFBIH
0 28.02.2024 15:41
JP Elektroprivreda BiH RTV taksa FTV BHRT
0 23.02.2024 19:21
BHRT FTV RTV taksa Belmin Karamehmedović Džemal Šabić Trojka
0 12.01.2024 17:06