javljanje Dine Durmića (Dnevnik 3)

Saniran požar u fabrici namještaja u mjestu Ježinac kod Srebrenika

Brzom intervencijom vatrsogasaca iz Srebrenika, Tuzle, Gradačca i Živinica saniran je požar koji je zahvatio kompaniju "Zaharex" u mjestu Ježinac u Srebreniku. Vatra ne prijeti da se proširi na okolne objekte. Normaliziran je i saobraćaj na magistralnom putu Tuzla - Orašje, gdje su jedno vrijeme vozila propuštana naizmjenično.

Požar širokih razmjera zahvatio firmu "Zaharex" u Srebreniku

Prema za sada raspoloživim informacijama, nije bilo povrijeđenih osoba u velikom požaru koji je zahvatio kompaniju "Zaharex" u mjestu Ježinac u Srebreniku. "Oko 20:20 sati Policijska stanica Srebrenik zaprimila je prijavu da je došlo do požara u firmi "Zaharex", lociranoj u mjestu Ježinac u S...

Kako je povrdio komandir Profesionalne vatrogasne jedinice Srebrenik, požar je većim dijelom saniran i ne postoji mogućnost njegovog širenja.

Vatra je gotovo u potpunosti progutala fabriku namještaja, spužve i madraca. Na svu sreću nije došla do spremnika sa polietilenom, koji se nalaze ispod zemlje. Nezvanične informacije su da je šteta višemilionska.

Požar je uznemirio stanovništvo, a jedan vatrogasac je povrijeđen. Njemu je pomoć ukazana na licu mjesta, a zatim je prebačen u Dom zdravlja Srebrenik i njegovo stanje je stabilno.

Mjesto požara čuvaju pripadnici MUP-a TK-a. O uzrocima vatre je u ovom trenutku nemoguće govoriti, a uviđej će početi kada se stvore sigurnosni uvjeti.

federalna.ba

požar vatra Srebrenik
Kuvajt rafinerija požar
0 18.10.2021 10:29
požar industrijska zona Čile
0 12.10.2021 09:04