Samo tri dana nakon što je objavljen Adelein album već je najprodavaniji u SAD-u
(Izvor: Tolga Akmen/AFP/Getty Images)

Samo tri dana nakon što je objavljen Adelein album već je najprodavaniji u SAD-u

Adelein 30 je već najprodavaniji album godine u SAD-u, samo tri dana nakon što je izašao u prodaju.

Koristeći metriku koja kombinuje prodaju vinila, CD-a i  streaming, 30 je prodao više od 575.000 primjeraka. Adele je pretekla prethodnu najprodavaniju Taylor Swift, čiji je album Evermore iz decembra 2020. prodat u 462.000 primjeraka ove godine.

Ovaj tipični ljubavni album koji se bavi Adeleinim razvodom od supruga u 2019., također ima snažan odjek i u Velikoj Britaniji. Na jučer objavljenoj ljestvici albuma, nadmašio je ostatak Top 40 zajedno, sa 167.000 prodanih primjeraka (opet kombinirana prodaja i broj streaminga). Čini se da će Adele sigurno pobijediti Abbu koji su prodali 204.000 primjeraka Voyagea albuma objavljenog prošlog mjeseca.

Najprodavaniji album godine u Velikoj Britaniji dosad ima Olivia Rodrigo, sa 320.000 prodanih primjeraka na kraju trećeg tromjesečja u oktobru, podaci su Official Charts Companyja. Adele bi također mogla postići rijedak podvig pojavljivanja na 1., 2. i 3. mjestu ljestvice singlova. Pjesma Easy on Me već je šestu sedmicu na broju 1, s Oh My God na br. 2 i My Little Love na broju 3. Samo je jedan umjetnik do sada postigao taj podvig: Justin Bieber, čiji su singlovi Love Yourself, Sorry i What Do You Mean zauzeli prva tri u 2016. godini.

Swift je trenutno broj 1 na ljestvici albuma u SAD-u i Velikoj Britaniji sa svojom ponovno snimljenom i proširenom verzijom albuma Red, Red (Taylor's Version) iz 2012. godine. Ona je također na vrhu američke ljestvice singlova s All Too Well (Taylor's Version), koja je sa 10 minuta i 13 sekundi najduža pjesma koja je ikad dosegnula prvo mjesto.

federalna.ba/The Guardian

Adele album SAD