Salkić više nije predsjednik kluba poslanika Pokreta za državu

Salkić više nije predsjednik kluba poslanika Pokreta za državu

Ramiz Salkić nije više predsjednik Kluba poslanika Pokreta za državu. U objavi na Facebook profilu Salkić je naveo da je smijenjen "voljom dva poslanika SDP-a, jednog poslanika BH Zeleni i jednog poslanika DF-a. 

- Prema kazivanju kolega, iznevjerio sam ih jer nisam išao na pregovore kod Milorada Dodika i mandatara za sastav nove vlade entiteta, Radovana Viškovića. Nisam išao na pregovore kod Dodika, jer nisam vidio svrhu zbog njegove najave da nastavlja politiku i procese kao u prethodnom periodu. Kod mandatara za sastav nove vlade, Radovana Viškovića nisam išao, jer je po meni provokativno zakazao pregovore na Dan državnosti Bosne i Hercegovine - kazao je Salkić.

Treća zamjerka je, kako navodi, javno iznošenje stavova u pogledu glasanja za člana Doma naroda iz reda srpskog naroda i javno zagovaranje da SNSD ne bi trebao imati četiri delegata.

- Nastavljam raditi kao narodni poslanik Pokreta najbolje što znam u interesu države Bosne i Hercegovine, vas koji ste glasali za mene, istine i pravde - dodao je.

Čestitao je Saši Grbiću na izboru za novog predsjednika Kluba Pokreta za državu.

federalna.ba/Fena

Ramiz Salkić Pokret za državu
Pokret za državu Banja Luka
0 16.01.2023 12:39
Stranka za BiH Pokret za državu
0 16.01.2023 10:22
Sevlid Hurtić Elmedin Konaković Pokret za državu Osmorka
0 11.01.2023 20:21