Salines ponovo u finalu Premijer futsalske lige BiH

Salines ponovo u finalu Premijer futsalske lige BiH

Futsalski klub Salines Tuzla City u srijedu navečer pobijedio je ekipu MNK Bosna Kompred Tuzla te se tako plasirao u finale Premijer futsalske lige BiH, gdje će pokušati odbraniti prošlogodišnju titulu prvaka, saopćeno je iz ovog kluba.

Susret ova dva futsal u Mejdanu završio je rezultatom 6:3 u korist Jarčeva, a golove su postigli Davor Arnautović, Mladen Kocić, Dragan Tomić , Benjamin Avdić te dvostruki strijelac Slobodan Rajčević.  U finalu tuzlanski klub igrat će protiv FC Mostar SG Staklorad iz Mostara.

"Ovo je bila jedna rutinska pobjeda gdje ni jednog minuta rezultat nije dolazio u pitanje i naša očekivanja, da se igra finale prvenstva, ispunjena su. Ali, naprotiv. Sada predstoji ono drugo, gdje smo na korak od odbrane titule. Neće biti nimalo lako, ali ovi igrači su kadri da to urade i ja im vjerujem", rekao je Predrag Rajić, trener Salinesa. 

Uprava kluba je zadovoljna postignutim rezultatom u utakmici koja je samo potvrdila naporni rad uprave, trenera i igrača te pokazala kvalitet ekipe koja se potpuno doninantno plasirala u finale Premijer fustalske lige BiH. Iako je ova ekipa ponovo pokazala koliko vrijedi, podrška izostaje.

"Moramo reći da smo najuspješniji kolektiv u Tuzli i kantonu  ali i da je podrška, naročito Grada, izuzetno slaba, te da uopšte nema razumijevanja za vrhunski sport i rezultate, nego su u Gradu Tuzli gledaju neki 'nesportski' kriteriji. Očekujemo i veću podršku od kantona. Nadamo se da ćemo ponovo uzeti titulu prvaka Premijer lige BiH", kazao je Boris Filipović, predsjednik Skupštine kluba. 

Igrački kadar je nedavno pojačan sa reprezentativcem Srbije Draganom Tomićem, koji je u Tuzlu došao na posudbu iz belgijskog Halle-Gooika. Inače, igrači Salinesa čine okosnicu futsalske reprezentacije BiH. Srđan Ivanković, Davor Arnautović i Darko Milanović dio su futsalske ekipe koja je doprinijela da se BiH, prvi put u povijesti, plasira na EURO 2022.

federalna.ba/Dino Durmić

futsal FC Salines Tuzla City