S božićnog prijama u Mostaru poslana poruka zajedništva

S božićnog prijama u Mostaru poslana poruka zajedništva

U povodu pravoslavnog Božića, u ponedjeljak je u Galeriji kraljice Katarine Kosače u Mostaru upriličen tradicionalni božićni prijam s kojeg je poslana poruka zajedništva, međusobnoga uvažavanja i tolerancije.

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić je istaknuo ovom prigodom kako se i na ovaj način želi poslati poruka multietničkog grada.

- Smatramo da je svaki čovjek dobre vjere i namjere dobrodošao u Mostar, da zajedno živimo i gradimo duh tolerancije - istaknuo je uz ostalo Kordić. 

Prisutnima se obratio i Danilo Pavlović, iguman manastira Žitomislić podsjetivši kako je Božić praznik mira i ljubavi te međusobnoga uvažavanja i tolerancije.

- Želimo poslati poruku da smo i mi ljudi koji ovdje žive stoljećima i da želimo graditi Mostar kakav jeste, grad sva tri naroda, sve tri vjere i grad koji ima potencijal biti primjer svim ostalim gradovima u BiH' - kazao je Pavlović.

Predsjednica Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva iz Mostara Sanja Bjelica Šagovnović je podsjetila da je ovo 18. put da se organizira božićni prijem i koncert.

 - Nastavljamo čuvati tradiciju kulture, ali na ovaj način želimo i da radost praznika podijelimo s našim susjedima. Božić i svi ostali praznici u Mostaru su se slavili zajedno, to daje posebnu ljepotu i čar u sve tri konfesije - rekla je Bjelica Šagovnović,

Nakon prijema održan je božićni koncert na kojem je nastupio glazbeni ansambl "Fenečki biseri".

Organizatori prijema i koncerta su Srpsko prosvjetno i kulturno društvo "Prosvjeta" Gradski odbor Mostar i Srpsko pjevačko i kulturno-umjetničko društvo "Gusle" uz podršku Srpske pravoslavne crkvene općine Mostar i Manastira Žitomislić.

federalna.ba/Fena

Mostar Božić
Vranica tijela pripadnika Armije RBiH Mostar
0 22.05.2024 13:52
Mostar Neum prosjačenje džeparenje
0 20.05.2024 19:22
festival komedije Mostarska liska Mostar Nikolina Friganović Ljubiša Savanović
0 19.05.2024 10:39