Rukometni reprezentativci BiH obavili posljednji trening pred Grke
(Izvor: Fena)

Rukometni reprezentativci BiH obavili posljednji trening pred Grke

Rukometni reprezentativci Bosne i Hercegovine u tuzlanskoj dvorani Mejdan obavili su posljednji trening pred večerašnji revanš susret predbaraža za Svjetsko prvenstvo sa reprezentacijom Grčke. 

U prvom susretu Grci su u Halkidi slavili pobjedu rezultatom 24:17, a za prolazak u baraž i dvomeč sa Crnom Gorom reprezentaciji Bosne i Hercegovine je potrebna pobjeda od osam golova razlike. 

Selektor Toni Čolina ne može računati na Dejana Malinovića koji je bio u kombinacijama za revanš utakmicu, ali njegova povreda šake nije se u međuvremenu stabilizovala. O tome ko će se suprotstaviti Grcima u Mejdanu večeras sa početkom u 20.00 sati bit će odlučeno naposredno pred početak utakmice. 

Prije treninga reprezentacije Bosne i Hercegovine na podlogu u dvorani Mejdan izašli su i Grci. 

-Oni imaju iskusnog trenera i sigurno ih je nakon pobjede u prvom susretu spustio na zemlju. Vjerovatno će pokušati da nas pobjede i u Tuzli. Oni igraju agresivnu odbranu, a mi moramo naći najbolji odgovor na takvu igru. Pred našom publikom očekujem da reprezentativci Bosne i Hercegovine daju sve od sebe. Živim za pobjedu i dvomeč sa Crnom Gorom - izjavio je Toni Čolina, selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine. 

Reprezentacije Bosne i Hercegovine i Grčke revanš susret predbaraža za Svjetsko prvenstvo igraju večeras u 20.00 sati u tuzlanskom Mejdanu, a u prodaju je pušteno 2.500 ulaznica. 

federalna.ba/Fena

Rukomet bh.rukomet rukometna reprezentacija BiH
sport Rukomet Spartak Subotica Tuzla Rukomet na zrnu soli
0 25.06.2022 19:00
EHF sport Rukomet Vardar Vardar 1961
0 22.06.2022 14:04
sport Rukomet Sloga Doboj RK Sloga Sloboda RK Sloboda BiH
0 30.04.2022 20:28