videoprilog Muhameda Čabrića (Dnevnik 2 - Sport)

Rukometna reprezentacija u Tešnju provjerava svoje kapacitete i eventualna pojačanja

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, u okviru redovnih priprema, treći dan boravi u Tešnju. Pozvano je dvadesetak igrača iz domaćeg i prvenstva Slovenije.  Bit će ovo prilika za selektora Irfana Smajlagića da provjeri kapacitete i eventualna pojačanja za prvi državni tim.

Ono što svakako treba istaknuti je da su u Tešnju učinili sve da državnoj reprezentaciji osiguraju idealne uvjete za treniranje kako one vezane uz smještaj, ishranu i sve što je potrebno da trenažni proces teče u skladu s planovima Stručnog štaba.

“Moramo svi biti svjesni da je državna reprezentacija nešto iznad svega i njoj svi moramo posvetiti pažnju i dati maksimalne napore da bismo dobili nešto zauzvrat”, rekao je Dino Sinanović, predsjednik ŽRK Bosna Tešanj.

Predvođeni selektorom Irfanom Smajlagićem, dvadesetak rukometaša iz domaće i Lige Slovenije će, u okviru redovnih priprema, boraviti u Tešnju do petka.

“Da selektor vidi neke nove igrače koji nisu dolazili ranije na okupljanje i sigurno prilika za njih da se pokažu koliko mogu i da se nametnu selektoru za neka nova okupljanja i obaveze prema reprezentaciji”, istakao je bh. reprezentativac Vlado Draganić.

“Bitno je, uz većinu reprezentacije koja je bila na dosadašnjim okupljanjima i koja je počela ovaj ciklus kvalifikacija da selektor vidi još neke momke na koje može da računa u narednom periodu. A cilj nam je zajednički - da se palsiramo na Evropsko prvenstvo”, poručio je bh. reprezentativac Amir Muhović.

Ovo okupljanje, ističu u Stručnom štabu, veoma je važno. Uz planske treninge, treneri u neposrednom kontaktu s igračima, nastoje ostvariti što bolji uvid u kvalitet igračkog kadra, prije svega, u domaćem prvenstvu.

“Okupljanje koristimo da pronađemo sistem djelovanja da možemo uspješno podići kvalitet igrača, odnosno, doći do spoznaje šta imamo od domaćih klubova, koji je to kvalitet igrača, na kom su nivou, šta im je potrebno učiniti da dalje napreduju”, kazao je selektor Smajlagić.

Ovo je svakako dio priprema za predstojeće odlučujuće utakmice protiv Kosova u martu i Crne Gore i Slovenije mjesec poslije u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. u Njemačkoj.

federalna.ba

Rukomet rukometna reprezentacija BiH Tešanj
Irfan Smajlagić rukometna reprezentacija BiH
0 12.03.2023 20:19
Rukomet rukometna reprezentacija BiH Kosovo Bosna i Hercegovina
0 12.03.2023 18:43
rukometna reprezentacija BiH Kosovo Tuzla SKPC Mejdan Mejdan
0 11.03.2023 13:44
rukometna reprezentacija BiH Kosovo Bosna i Hercegovina
0 10.03.2023 21:56