videoprilog Muhameda Čabrića (Dnevnik 2 - Sport)

Rukometna reprezentacija igrala s Krivajom, Zmajevi slavili 37:27

Muška rukometna reprezentacija BiH je u okviru priprema u Tešnju odigrala testnu utakmicu sa Krivajom iz Zavidovića. Zmajevi su slavili 37:27. Selektor Irfan Smajlagić je zadovoljan atmosferom i zalaganjem igrača.

Dvadesetak rukometaša iz domaćeg i prvenstva Slovenije imali su na raspolaganju šest jutarnjih i večernjih treninga da se nametnu selektoru koji nije krio zadovoljstvo zalaganjem rukometaša: “Ovo sve što smo radili u ovih šest treninga treba da pokušamo provesti na terenu i da shvate da je ovo prilika za sve njih u dokazivanju, da opravdaju poziv u reprezentaciju. Jedna želja i motiviranost je očigledno prisutna”.

Svojevrstan test, ali i poklon za ljubitelje rukometa u Tešnju, bila je i prijateljska utakmica sa Krivajom iz Zavidovića.

“Ja ću se zahvaliti čelnicima Rukometnog saveza koji su upravo nama dali priliku i nama je čast da odigramo jednu ovakvu utakmicu. Ova utakmica dolazi u nekoj završnoj fazi naših priprema i odličan je sparing partner za nas”, kazao je Krivajin trener Ivan Divković

Iako je ulaz na utakmicu bio besplatan, u prodaji su bile karte podrške ŽRK Tešanj, koji je, uz Općinu kao pokrovitelja, bio dobar domaćin bh. selekciji.

“Ovom prilikom bih želio da se zahvalim publici koja je odvojila svoje vrijeme da podrži rukometaše Krivaje i, naravno, našu reprezentaciju, a samom kupovinom karte podrži i naš klub”, istakao je Dino Sinanović, predsjednik ŽRK Tešanj.

Jutros je reprezentacija održala posljednji trening. Na završnom brifingu analizirano je urađeno, nakon čega je bh. rukometna ekspedicija otputovala iz Tešnja.

federalna.ba

reprezentacija Rukomet Irfan Smajlagić Tešanj Krivaja
reprezentacija
0 28.03.2023 18:09
reprezentacija
0 28.03.2023 17:13
reprezentacija Faruk Hadžibegić fudbal nogomet
0 26.03.2023 12:21
fudbal nogomet reprezentacija Faruk Hadžibegić
0 25.03.2023 21:37
Faruk Hadžibegić reprezentacija fudbal nogomet
0 24.03.2023 00:03