Rukometaši Slobode putuju u Ankaru na uzvratni susret protiv ekipe Sport Toto
(Izvor: Fena)

Rukometaši Slobode putuju u Ankaru na uzvratni susret protiv ekipe Sport Toto

Rukometaši Slobode u nedjelju od 14.00 sati igrat će u Ankari protiv ekipe Sport Toto revanš susret 3. kola EHF Europen kupa. Tuzlaci su u prvoj utakmici slavili sa 34:25. 

- Trebamo pozitivno razmišljati o toj utakmici, imamo određenu zalihu, međutim ne smijemo se opustiti nijedne sekunde, moramo biti spremni na borbu tokom svih 60 minuta. Ne trebamo razmišljati previše o stečenoj prednosti iz prvog duela nego igrati, kao što sam rekao, kao da smo izgubili devet razlike, ali u principu radi se o tom nekom motivacionom faktoru, to jest pristupu utakmici - rekao je šef stručnog štaba RK Sloboda Mirko Mikić.

Rukometaši Slobode će preko aerodroma u Beogradu i Istanbulu stići do Ankare. Atmosfera u ekipe je odlična, a svi se nadaju da će ostvariti historijski uspjeh i dočekati proljeće u EHF European kupu. 

- Mi smo se praktički tek počeli pripremati pošto smo imali ovu prvenstvenu utakmicu s Leotarom u srijedu. Nadam se da ćemo nastaviti u ritmu u kojem smo utakmicu protiv ekipe Spor Toto završili u Tuzli. Nadam se našoj pobjedi i prije svega prolasku u sljedeći krug takmičenja - rekao je prvotimac Slobode Haris Buljina. 

Utakmicu je moguće pratiti u direktnom prijenosu na platformi MYTV.

federalna.ba/Fena

RK Sloboda Ankara Sport Toto revanš
Ankara Ebrahim Raisi Iran Turska
0 03.01.2024 14:00
RK Sloboda EHF European kup
0 03.12.2023 15:47
Turska PKK Ankara terorizam
0 01.10.2023 17:40
Turska Ankara eksplozija
0 01.10.2023 10:04