videoprilog Dine Durmića (Dnevnik 2 - Sport)

Rukometaši Slobode dočekuju Gradačac, predstavljen i novi trener

U okviru 9. kola Premijer lige BiH za rukometaše Sloboda sutra od 18:30 sati u tuzlanskom Mejdanu dočekuje Rukometni klub Gradačac. Iako je tu već dvije sedmice, danas je predstavljen i novi trener Slobode, a riječ je o hrvatskom rukometnom stručnjaku Siniša Markota.

Rukometaši Slobode u narednom periodu ne odustaju od prvobitno zacrtanih ciljeva, što boljeg plasmana u rukometnoj Premijer ligi i odbrane naslova osvajača Kupa. Fokus će u sutrašnjem susretu biti na na odbrambenim zadacima kako bi iz kontre i polukontre dolazili do što lakših golova.

“Ne mogu reći da dobro poznajemo igru Rukometnog kluba Gradačac, ali sigurno dobro poznajemo te igrače. Tri igrača su igrali s nama prošle godine. Jedna borbena ekipa, ali nećemo izoistaviti i našu borbu”, kazao je Alen Ovčina, igrač RK Sloboda Tuzla.

Nakon razlaza sa Zoranom Katratovićem, koji je zbog loših rezultata podnio ostavku, ekipu Slobode je preuzeo hrvatski stručnjak Siniša Markota. Markota još uvijek upoznaje našu ligu i kako ističe, uložit će maksimalne napore, kako bi njegova ekipa postigla što bolje rezultate.

“Od ekipe tražim da svaku utakmicu idemo na pobjedu, protiv koga god igramo, i moj cilj je svaku utakmicu pobijediti i tako pristupam svakom treningu i svakom idućem protivniku”, istakao je Siniša Markota, trener Rukometnog kluba Sloboda Tuzla.

“Pozvao bih publiku da nas u što većem broju podrži, ne samo ovu utakmicu nego i svaku narednu, jer su nam jako bitni u svakoj utakmici”, poručio je Alen Ovčina, igrač RK Sloboda Tuzla.

Sloboda trenutno zauzima sedmo mjesto na tabeli sa sedam osvojenih bodova, dok je Gradačac dvije stepenice niže sa istim brojem bodova.

federalna.ba

Rukomet Sloboda RK Sloboda RK Gradačac
sport Rukomet Spartak Subotica Tuzla Rukomet na zrnu soli
0 25.06.2022 19:00
sport fudbal nogomet Adnan Jahić Sloboda FK Sloboda Tuzla
0 23.06.2022 22:34
EHF sport Rukomet Vardar Vardar 1961
0 22.06.2022 14:04
Dženis Beganović Željezničar Sloboda fudbal Premijer liga BiH u nogometu
0 21.06.2022 14:15
Said Husejinović Sloboda
0 16.06.2022 18:32