Rukometaši Goražda sutra u važnoj utakmici protiv Sloge iz Doboja za opstanak u Premijer ligi
(Izvor: Fena/Elma Geca)

Rukometaši Goražda sutra u važnoj utakmici protiv Sloge iz Doboja za opstanak u Premijer ligi

U okviru Premijer lige BiH rukometaši Goražda sutra dočekuju ekipu dobojske Sloge.

U ovaj susret Goraždani ulaze sa jedanaeste pozicije koja u ovom trenutku garantuje opstanak u Premijer ligi BiH zbog čega naglašavaju da je pobjeda u predstojećem susretu njihov imperativ jer bi u suprotnom slijedila grčevita borba za opstanak u ovom rangu takmičenja.

Iz kluba su uputili poziv navijačima da u što većem broju dođu u Gradsku dvoranu "Mirsad Hurić“.

- Ekipa Sloge je svega tri boda iznad nas, dakle nije ni ona još u mirnoj luci i oni imaju težak raspored. Sigurno je da će to biti jedan težak, iscrpljujući i krajnje neizvjestan meč. To je prava prilika da Goraždani pomognu svojoj ekipi da naprave ambijent koji će nositi ekipu. Sinoć smo trenirali u kompletnom sastavu tako da sam zadovoljan i sa te strane i u svakom slučaju nadam se najboljem - kazao je trener MRK Goražde Kasim Kamenica.

Važnosti utakmice svjesni su i sami igrači koji očekuju podršku s tribina.

- To nam je prva od pet preostalih utakmica na domaćem terenu a koja nam, s obzirom da igramo kući, nameće imperativ pobjede. Gledajući tabelarno ekipa Sloge bi možda za nas trebala biti najlakši protivnik, međutim, radi se o jednoj odličnoj ekipi koja igra moderan i brz rukomet i ekipi koja je nama u Goraždu tradicionalno nezgodan protivnik i nerijetko se dešavalo da su uzimali bodove. Ali, jedina opcija za nas u ovoj utakmici je pobjeda i mislim da uz naš dobar pristup, maksimalan fokus i motivaciju te našu izvanrednu publiku koja dolazi u velikom broju, sutra možemo doći do bodova koji će nam pomoći u ostvarenju cilja, a to je opstanak u Premijer ligi - kazao je igrač Haris Jamak.  

Podršku rukometašima Goražda simbolično je odlučilo pružiti i Udruženje za kreativni razvoj "Djeca Evrope“ koje je pozvalo djecu Goražda da prisustvuju utakmici i ujedno pokažu solidarnost sa svojim vršnjacima pogođenim zemljotresom u Turskoj i Siriji.

- Želimo da djeca Goražda donesu igračke koje će baciti na teren pred početak utakmice, a koje će naše udruženje 'Svetlo grada' zajedno sa svim ostalim poslati organizaciji Pomozi.ba koja će ih dalje distribuirati do djece Turske i Sirije. Punog srca pozvali smo MRK Goražde da ta igračka bude ulaznica djeci za utakmicu i tako ćemo postići efekat da bude više najvijača, a naša je želja da ostvarimo dvije pobjede - jednu u humanosti, a drugu na terenu - kazao je predsjednik udruženja Slavko Klisura.   

Utakmica između Goražda i Sloge igra se sutra u 19 sati.

federalna.ba/Fena

rukometaši Goražda