Rukometaši Goražda sutra u prvoj utakmici nastavka sezone pred domaćom publikom
(Izvor: Fena/Arhiva)

Rukometaši Goražda sutra u prvoj utakmici nastavka sezone pred domaćom publikom

Muški rukometni klub (MRK) Goražde sutra u Gradskoj dvorani 'Mirsad Hurić' igra veoma važnu utakmicu za opstanak u Premijer ligi BiH.

U prvoj utakmici nastavka sezone pred domaćom publikom u goste im dolazi RK Maglaj koji je također u nezavidnoj situaciji.

Nakon neugodnog poraza u prošlom kolu od ekipe Konjuh Živinice, uprava i igrači se nadaju da će uz pomoć vjernih navijača u subotu doći do neophodnih bodova.

- U utakmici u Banovićima moram reći da nismo bili kompletni, mada to nije opravdanje. Naravno rezultatom nisam zadovoljan ali  jesam onim što su momci pokazali a to je volja, želja i zalaganje. Sitnice su nas dijelile od boljeg rezultata a to je realizacija i par tehničkih grešak. Maglaj je ekipa koja ima možda jedno od tri najbolja beka u Ligi, malo su u finansijskim problemima ali sigurno je da utakmica neće biti lagana – kazao je trener MRK Goražde Nermin Djana.

Jedno od pojačanja Goraždanin Elmir Građan koji je svoj povratnički debi u matični klub imao u Banovićima, vjeruje da će njegov tim sutra popraviti utisak

- U Banovićima je bila jedna jako teška utakmica za nas. Imao sam tu pauzu koju treba nadomjestiti, ali  ekipa je borbena i posjeduje timski duh  i ja se nadam da će se u narednom periodu to okrenuti u našu korist – kazao je Građan.

Bogdan Nikolić sutra debituje u goraždanskom timu koji će znatno jači ući u utakmicu kada je u pitanju bekovska pozicija.

- Nadam se da je sve u redu i da ću imati pravi debi pred goraždanskom publikom koja je oduvijek osmi igrač. Poznata je atmosfera, publika i ovaj grad koji živi za rukomet – poručio je Nikolić.

Utakmica Goražde – Maglaj igra se sutra u 19 sati.

federalna.ba/Fena

bh.rukomet Premijer liga BiH
Premijer liga BiH
0 23.02.2024 20:57
bh.rukomet Švicarska
0 03.01.2024 12:35
Premijer liga BiH Borac Sloga
0 09.12.2023 15:08
bh.rukomet EHF European kup
0 05.12.2023 12:28
FK Željezničar FK Tuzla City Premijer liga BiH
0 01.12.2023 09:57