Rukometaši Goražda se pripremaju za novu sezonu Premijer lige BiH
(Izvor: Fena/Elma Geca)

Rukometaši Goražda se pripremaju za novu sezonu Premijer lige BiH

Muški rukometni klub (MRK) Goražde počeo je s pripremama za novu sezonu Premijer lige BiH.

Zadržan je igrački kadar iz prethodne sezone, značajnijih pojačanja nije bilo a u klubu vjeruju da će najstariji goraždanski premijerligaš u sezoni koja slijedi popraviti plasman iz prethodne, a to je sredina tabele.

Trener Goražda Kasim Kamenica napominje da je, s ciljem kvalitetnih priprema, odigrano i nekoliko pripremnih utakmica te da je sastav ekipe ostao gotovo identičan u odnosu na proteklu sezonu.

- Najvažnije je da nas zdravlje služi dobro, igrači uglavnom prolaze trenažne aktivnosti bez nekih većih problema i ja se nadam da ćemo potpuno spremni dočekati prvenstvo. Doveli smo samo jednog igrača u odnosu na prošlu sezonu, mladog Petra Golubovića koji je posljednju polusezonu igrao u Gradačcu. Radi se o 19-godišnjem igraču koji može još napredovati, svojom univerzalnošću odgovara našoj konstelaciji snaga po pitanju ekipe i nadam se da će biti pravo pojačanje. Dakle uspjeli smo sačuvati kompletan tim koji je po meni napravio jedan solidan rezultat opstanka u ligi - istakao je Kamenica.

Mišljenja je da kvalitet za popravak plasmana u odnosu na prošlu sezonu postoji, samo još da se profesionalnije pristupi dresu MRK Goražde.

- Ova ekipa koja je ostala na okupu sigurno može dati 20 do 30 posto više mogućnosti u odnosu na prošlu sezonu, što u će u konačnici rezultirati boljim mjestom na tabeli - naveo je on.

federalna.ba/Fena

MRK Goražde
MRK Goražde Rukomet Mirsad Hurić
0 09.09.2023 14:33