Rukometaši BiH večeras protiv Švedske
(Izvor: Fena)

Rukometaši BiH večeras protiv Švedske

Evropsko prvenstvo za rukometaše u Mađarskoj i Slovačkoj počinje danas. Za naslov prvaka borit će se 24 reprezentacije koje su uvrštene u šest grupa po četiri tima.

Među najboljim evropskim selekcijama je i reprezentacija Bosne i Hercegovine, koja će u grupnoj fazi za protivnike imati Španiju, Švedsku i Češku. Susreti u ovoj grupi igrat će se u Bratislavi.

Rukometaši BiH prvi meč igraju večeras od 20.30 sati protiv jedne od najboljih evropskih selekcija, Švedske.

Uprkos problemima tokom priprema, kao i izostanku četvorice standardnih reprezentativaca zbog koronavirusa, u reprezentaciji BiH su optimisti. Ističu da će učiniti sve da se predstave u što boljem svjetlu te iznenade nekog od favorita, kao i da upišu prvu pobjedu na evropskim prvenstvima. 

- Ovo je drugi nastup Bosne i Hercegovine na evropskim prvenstvima što je već veliki uspjeh za nas. Očekujemo da se kvalitetno predstavimo, da odigramo dobre utakmice u teškoj grupi s jakim protivnicima. Nadam se da ćemo uspkos svim problemima odigrati dobro. Svakako da bismo željeli da na drugom EP-u zabilježimo makar jednu pobjedu što nam je jedan od ciljeva i bio bih vrlo sretan da u tom cilju uspijemo - kazao je selektor bh. tima Ivica Obrvan.

Kada je u pitanju prvi protivnik bh. tima, Obrvan ističe da je selekcija Švedske apsolutni favorit te da vjeruje da će nastupiti u najjačem sastavu.

- Bile su neke informacije da su im neki igrači pozitivni, ali prema posljednjim informacijama svi su negativni na koronavirus. Međutim, oni imaju veliki izbor i ako čak neki igrač izostane to se neće puno osjetiti jer je koncentracija kvalitete u toj selekciji jako velika na svim pozicijama. No, vjerujem da će nastupiti u kompletnom sastavu - dodao je Obrvan.

Kapiten bh. selekcije Mirsad Terzić istakao je da je atmosfera u ekipi kao i uvijek odlična.

- Gladni smo dobrih utakmica i nadam se da ćemo u tri meča pokazati dobar rukomet i osvojiti neke bodove – rekao je Terzić.

Rukometaši BiH nakon večerašnjeg susreta sa Švedskom dva dana kasnije igraju sa Češkom, a u posljednjem meču prve faze takmičenja 17. januara sa Španijom.

federalna.ba

Rukomet reprezentacija BiH
Rukomet Krivaja Zavidovići
0 13.08.2022 21:57
taekwondo Posušje reprezentacija BiH
0 29.06.2022 22:45
futsal reprezentacija futsal reprezentacija BiH Italija
0 26.06.2022 22:47
sport Rukomet Spartak Subotica Tuzla Rukomet na zrnu soli
0 25.06.2022 19:00