Rožman: Ne vjerujem da bi neka taktička stvar mogla odlučiti derbi protiv Borca
(Izvor: Fena/Harun Muminović)

Rožman: Ne vjerujem da bi neka taktička stvar mogla odlučiti derbi protiv Borca

Nogometaše Sarajeva u naredna tri kola  WWIN Lige Bosne i Hercegovine  očekuju tri derbija sa timovima iz vrha tabele. Prvi se igra već u u subotu na Koševu, na kojem "Bordo" tim u okviru 27. kola dočekuje lidera na tabeli – ekipu Borca.

Duel Sarajeva i Borca biće peti ove sezone,  tri susreta su onkonačana remijem,  dok su  Banjalučani jednom slavili i to u zadnjem susretu Kupa BiH, kada je ekipa trenera Simona Rožmana nezadovoljna  suđenjem napustila teren u finišu utakmice kod rezultata 1:2. 

Na pres- konferenciji trener Rožman kazao je da smatra da će nakon toliko odigranih utakmica ove sezone sa Borcem  biti jako teško da ekipe prirede neka taktička iznenađenja.  

- Znamo kako oni igraju, na koji način se brane, u formaciuji  4-4-2, znamo da imaju dobru tranziciju i da je teško probiti njihov niski blok, dobri su u pekidima, po djesnoj strani imaju veliki kvalitet. Mi ćemo se  sigurno probati prilagoditi, ali najviše ćemo raditi na onome šta do sada radimo dobro. Ne vjerujem da bi neka taktička stvar mogla odlučiti ovaj derbi – kazao je Rožman.

Slovenski stručnjak u derbiju neće moći računati na suspendovane Radovića i Čelika, a što se  tiče ostalog kadra svi igrači su zdravi, iako po njegovima riječima "nisu baš svi na sto posto".

-  Mislim da imamo dovoljno vremena do utakmice da odaberemo onih 10 koji mogu odgovoriti na kvalitetu Borca. Spremni smo, tako da očekujem jednu dobru utakmicu sa naše strane. Ako pogledamao naših zadnjih pet utakmica mislim da smo prvi ili možda samo Zrinjski imao bod  više,  tako da mislim da smo na pravom putu. Pola pulusezone je iza nas, sedam utakmica je do kraja, imamo dosta toga za pokazati. Vjerujem da možemo odigrati jedan dobar meč. Pozivam naše vjerne navijače da nas podrže, uvijek smo sa njima puno jači i zahvalan sam im na tome – kazao je Rožman.

Utakmica FK Sarajevo - FK Borac igra se u subotu, 20. aprila, od 20.45 sati, na stadionu "Asim Ferhatović Hase".

federalna.ba/Fena

FK Sarajevo FK Borac
David Vuković FK Borac odbio Fudbalska reprezentacija BiH
0 24.05.2024 11:55
FK Sarajevo Zvijezda 09
0 10.05.2024 22:33
NK Zrinjski FK Borac nogometni Kup BiH
0 07.05.2024 13:20
FK Borac NK Zrinjski nogometni Kup BiH
0 07.05.2024 12:42