Ronioci iz Mostara glumit će u predstavi za djecu kako bi ukazali na važnost očuvanja Neretve
(Izvor: Fena/Arhiva)

Ronioci iz Mostara glumit će u predstavi za djecu kako bi ukazali na važnost očuvanja Neretve

U sklopu projekta Ekološko edukativne akcije "Svi za našu Neretvu" u četvrtak, 16. studenoga, održati će se predstava za djecu u Lutkarskom kazalištu Mostar s početkom u 18 sati.

Predstava se održava u sklopu projekta "Mostar - Prostori koji pokreću" kojeg implementira People In Need s lokalnim partnerima, a koji financira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva.

"Ovim projektom želimo osvijestiti i zaštiti biser hercegovačkog kraja na način da prezentiramo podvodni svijet koji se nalazi ispod rijeke Neretve. Kako ronioci čiste rijeke? Kako se vadi smeće i na koji način?", priopćili su organizatori te napomenuli da su sve to pitanja na koja će biti odgovoreno na ovoj predstavi za djecu.

Predstava pod nazivom "Eko patrola i ribica Mimy" nastala je pod budnim okom redatelja Ilije Pujić, a u cijelosti organizirana sa roniocima ronilačkog kluba Mostar koji glume u predstavi.

Originalnost ove predstave je u činjenici da je ovo prva kazališna izvedba ronioca glumaca-amatera koji na šaljiv i poučan način spajaju ekologiju i kulturu, dodaje se u najavi.

Organizatori su također pozvali svoje mlade sugrađane u uzrastu od devet do jedanaest godina da svojim prisustvom pomognu u zajedničkom očuvanju i zaštiti rijeke Neretve.     

federalna.ba/Fena           

predstava