Robert De Niro glumi u novoj seriji za streaming servis Paramount+
(Izvor: EPA-EFE/JALAL MORCHIDI)

Robert De Niro glumi u novoj seriji za streaming servis Paramount+

Dugogodišnji Holivudski glumac Robert De Niro imat će ulogu u najavljenoj dramskoj seriji "Bobby Meritorious" za američki streaming servis Paramount+.

Prema zabavnim novinama The Hollywood Reporter, emisija dolazi od pisca Billya Raya, poznatog po svom radu na seriji "Pravilo Comey", kao i filmovima "Kapetan Phillips", "Terminator: Mračna sudbina" i "Blizanac".

Radnja filma "Bobby Meritorious" smještena je u uredu američkog tužitelja za južni okrug New Yorka.

Kada je Avery "The Sage" Accomando (De Niro), doušnik u najvećem slučaju uredu tužitelja, spreman da uništi ovu čuvenu instituciju, samo jedan čovjek ga može zaustaviti: legendarni bivši policajac pretvoren u tužioca poznat kao Bobby Meritorious, prema zvaničnom opisu.

Indijsko-američki advokat Preet Bharara, koji je bio glavni državni tužilac za južni distrikt New Yorka između 2009. i 2017. godine, jedan je od izvršnih producenata na seriji.

De Niro će također biti izvršni producent zajedno sa Jane Rosenthal, Berry Welsh i Peter Gethers. Seriju će producirati Paramount Television Studios.

"Bobby Meritorious" je drugi projekt u svijetu striminga koji je potpisao ovaj dugogodišnji glumac. Također će glumiti u Netflixovom filmu "Zero Day".

federalna.ba/Fena

Robert De Niro serija Bobby Meritorious
Robert De Niro suđenje bivša asistentica
0 10.11.2023 08:27
Alen Drljević Selma Alispahić serija
0 03.11.2023 09:44
Robert De Niro svjedočenje tužba zlostavljanje na radnom mjestu
0 31.10.2023 09:43