RK “Borac” m:tel osvajač trećeg međunarodnog memorijala “Edhem Edo Sirčo” u Visokom

Od 31. augusta do danas u dvorani Kulturno-sportskog centra “Mladost” u Visokom je održan treći po redu Memorijalni međunarodni rukometni turnir “Edhem Edo Sirčo”, ali prvi put u organizaciji novoosnovanog udruženja “Edhem Edo Sirčo”, formiranog u cilju permanentnog očuvanja sjećanja na prerano preminulu bh. rukometnu legendu.

Ovogodišnji turnir je ponudio nekoliko izuzetno zanimljivih rukometnih utakmica te je publika zasigurno mogla uživati u brojnim atraktivnim potezima i akcijama.

Na turniru su u seniorskoj konkurenciji nastupili RK “Bosna” Ekoenergija, RK “Izviđač” CO, RK “Borac” m:tel, i RK “Dubrava”.

Vrijedi istaći da su, pored seniora, svoje prijateljske utakmice odigrale i omladinske selekcije iz RK “Bosna” Ekoenergija, ŠR “Sedmerac” i ŠR “Čelik Junior”.

Prvog dana turnira su snage odmjerili RK “Dubrava” i RK “Borac” m:tel te RK “Bosna” Ekoenergija i RK “Izviđač” CO.

U prvoj utakmici slavio je RK “Borac” m:tel ubjedljivim rezultatom 34:22, dok je druga utakmica ponudila izuzetno uzbudljiv rukomet, gdje su Visočani neočekivano pružili jak otpor, ali je na kraju slavio RK “Izviđač” CO rezultatom 29:28.

Drugi dan turnira je donio i nove zanimljive dvoboje, ali i jednu senzaciju. Naime, u prvoj utakmici je RK “Dubrava” odličnom igrom uspjela savladati aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine RK “Izviđač” CO rezultatom 29:25. U drugoj utakmici je RK “Borac” m:tel ponovno je bio neprikosnoven te je ubilježio novu pobjedu, ovaj put protiv RK “Bosna” Ekoenergija, a konačan rezultat glasio je 36:26 u korist RK “Borac” m:tel.

Posljednji dan turnira je započeo dvobojem RK “Dubrava” i RK “Bosna” Ekoenergija, gdje su Zagrepčani, nakon nešto lošijeg prvog poluvremena, uspjeli zabilježiti pobjedu od 10 golova razlike, i to rezultatom 40:30. Posljednji meč je bio prava poslastica za rukometne sladokusce jer su snage odmjerili stari rivali RK “Borac” m:tel i RK “Izviđač” CO. Ljubušaci su dobro ušli u utakmicu, ali su u drugom poluvremenu Banjalučani dodatno podigli nivo igre te je, nakon zadnjeg sudijskog zvižduka, rezultat na semaforu glasio 35:28 u korist Banjalučana.

RK “Borac” m:tel se na ovogodišnjem turniru svakako pokazao u najboljem svjetlu te je sa svim upisanim pobjedama zasluženo osvojio prvo mjesto.

Dodijeljene su i individualne nagrade najboljim pojedincima na turniru.

Najbolji strijelac turnira je Amar Herić iz RK “Bosna” Ekoenergija sa 25 postignutih pogodaka u tri odigrane utakmice, dok je za najboljeg golmana proglašen Faris Žiga, također iz RK “Bosna” Ekoenergija. Titulu najboljeg igrača ponio je odlični srednji bek ukrajinske reprezentacije i novo pojačanje RK “Borac” m:tel, Vladyslav Zalevskyi.

Udruženje “Edhem Edo Sirčo” se zahvaljuje svim sponzorima i prijateljima turnira te se sa vrlo dobrim utiscima okreće narednom memorijalnom turniru koji će se odigrati u čast bh. rukometnog velikana Edhema Ede Sirče čiji će lik i djelo nastaviti živjeti kroz ovaj turnir i ovo udruženje.

Konačan poredak ekipa nakon završenog 3. Memorijalnog međunarodnog rukometnog turnira “Edhem EDO Sirčo”:

1. RK “Borac” m:tel,
2. RK “Dubrava”,
3. RK “Izviđač” CO,
4. RK “Bosna” Ekoenergija

federalna.ba/visoko.co.ba

Edhem Sirčo Visoko Rukomet
skladište Oružane snage BiH Visoko donacija
0 06.12.2023 12:39
Rukomet RK Vogošća EHF European kup EHF
0 02.12.2023 22:36
Visoko Festival djece i mladih vršnjačko nasilje
0 27.11.2023 19:17