Rita Ora na poštanskim markama Kosova
(Izvor: AA)

Rita Ora na poštanskim markama Kosova

Rita Ora, svjetski poznata pjevačica kosovskog porijekla, postala je dio riznice poštanskih maraka Filatelije Pošte Kosova.

Marka sa njenim likom biće puštena u poštanski promet u subotu, 26. novembra, na poseban dan za veliku albansku i britansku umjetnicu, tačnije na njen rođendan.

“Više od deset godina na vrhu međunarodne muzičke i umjetničke scene, koristila je svaku priliku da kroz svoju slavu promoviše svoju rodnu zemlju, Kosovo, kao i cijeli albanski narod”, navedeno je u saopštenju Pošte Kosova.

Povodom puštanja u promet ove poštanske marke, izvršna direktorka Pošte Kosova Fakete Kadiu izrazila je zahvalnost Riti Ori.

„Čast je za Poštu Kosova da oda počast Riti Ori. Ona nam je pjesmama, nastupima i veličanstvenim koncertima dala toliko lijepih trenutaka i beskrajnog ponosa. Neka ova prelijepa marka bude i simboličan poklon Kosova našoj pjevačici, na ovaj poseban dan za nju, za njen izuzetan doprinos našoj zemlji i našoj naciji“, rekla je Kadiu.

Tokom svoje bogate karijere, Rita Ora je nagrađivana i počastvovana prestižnim nagradama na međunarodnoj areni, kao i na Kosovu i u Albaniji.

Rita Ora zasluženo nosi titulu počasnog ambasadora Republike Kosovo od 2015. godine. Svojom kulturnom diplomatijom nastavlja da doprinosi imidžu svih Albanaca.

Filatelija Pošte Kosova odaje počast i promoviše istaknute ličnosti kosovske kulture više od 20 godina i to će činiti i ubuduće.

federalna.ba/AA
Rita Ora poštanska markica Kosovo