Ricciardo propušta trku u Singapuru, neizvestan i za Japan
(Izvor: Ilustracija/Leo Vogelzang)

Ricciardo propušta trku u Singapuru, neizvestan i za Japan

Vozač AlphaTauri Daniel Ricciardo gotovo sigurno će propustiti predstojeću trku Formule 1 za Veliku nagradu Singapura, a neizvjesno je i da li će voziti u trci u Japanu, pošto se i dalje oporavlja od povrede šake. Ricciardo se oporavlja od operacije kojoj je podvrgnut nakon što je slomio šaku u udesu tokom treninga u Zandvoortu, 25. augusta uoči trke u Nizozemskoj.

On nije vozio u toj trci, propustio je i jučerašnju trku u Monacu, a u timu ga je zamijenio Liam Lawson.

AlphaTauri  je sestrinski tim Red Bulla, čiji je direktor Christian Horner rekao da se Ricciardo najvjerojatnije neće oporaviti na vrijeme za trku u Singapuru, koja je na programu 17. septembra.

"Što se tiče Singapura, mislim da nema šanse da se do tada oporavi. Mislim da bismo mogli da budemo optimisti za trku u Japanu. Ali oporavak dobro ide, ima pokretljivost šake i ide na rehabilitaciju. Vidjeli smo kod motociklista koji žure sa povratkom, da to ponekad može nanijeti veću štetu, pa želimo da se uvjerimo da je potpuno spreman prije nego što se vrati u bolid", rekao je Horner, prenio je Skay.

Ricciardo je počeo sezonu kao treći vozač Red Bulla, ali je nakon 10 trka u ekipi AlphaTauria zamijenio Nyck de Vriesa, sa ciljem da dokaže da zaslužuje povratak na stazu među najbolje vozače svijeta.

"Mislim da želi da bude u bolidu u Suzuki. Ali idemo dan po dan, da vidimo kako će se oporaviti", dodao je Horner.

Trka u Japanu na programu je 24. septembra, a nakon nje voziće se Velika nagrada Qatara, 8. oktobra.

federalna.ba/Beta

Formula 1 AlphaTauri Daniel Ricciardo
Formula 1 direktorica Susie Wolff
0 06.12.2023 10:48
Formula 1 McLaren Lando Norris
0 05.12.2023 09:45
Formula 1 Abu Dhabi
0 25.11.2023 13:31
Formula 1 Ferrari
0 22.11.2023 12:25