Reis Kavazović: Odlaskom Hasana Čengića BiH izgubila velikog patriotu i borca

Reis Kavazović: Odlaskom Hasana Čengića BiH izgubila velikog patriotu i borca

Reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović povodom preseljenja na ahiret bivšeg predsjednika Sabora Hasan Čengića uputio je taziju porodici Čengić.

Agencija MINA taziju reisul-uleme prenosi u cijelosti:

„Sinoć sam dobio tužnu vijest da je na ahiret preselio Hasan Čengić. 

Iznenadnim odlaskom s ovoga svijeta našega prijatelja Hasana Čengića Bosna i Hercegovina je izgubila velikog patriotu i borca za njenu samostalnost i nezavisnost. Bošnjaci su izgubili velikog pregaoca na afirmaciji svih bošnjačkih nacionalnih vrijednosti, a Islamska zajednica marljivog člana i istinskog prijatelja.

Svi mi koji smo znali Hasana Čengića osjećamo veliku tugu i bol zbog gubitka brata i prijatelja, ali istodobno smo ponosni što smo sarađivali sa jednim tako velikim i plemenitim čovjekom.

Poštovana porodico našega Hasana, u ime Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i u svoje lično ime, upućujem vam iskrene izraze dubokoga suosjećanja, uz dove Milostivom Allahu da ge uvede u najviše stepene svoje Milosti. Vama, poštovana porodico Čengić, da Svevišnji podari snagu i sabur da se izborite sa gubitkom svoga najmilijeg člana i da istrajete na putu kojim vas je upućivao“, navodi se u taziji reisul-uleme.

federalna.ba

Husein ef. Kavazović Hasan Čengić
Husein efendija Kavazović Husein ef. Kavazović Christian Schmidt
0 17.01.2022 17:07
Hasan Čengić dženaza
0 08.11.2021 12:06
Muamer Zukorlić Husein ef. Kavazović
0 07.11.2021 14:36
Hasan Čengić Šefik Džaferović Fadil Novalić
0 07.11.2021 14:24