Real želi da dovede Daviesa, ali i da mu ponudi manju platu
(Izvor: Arhiva)

Real želi da dovede Daviesa, ali i da mu ponudi manju platu

Fudbalski klub Real Madrid zainteresovan je za lijevog beka Bayerna iz Minhena Alphonsa Daviesa, ali će kanadski igrač u slučaju dolaska morati da pristane na manju platu, prenijeli su danas španski mediji.

Kako je prenijela Marca, uprava Reala tražiće od kanadskog fudbalera da pristane na manju platu, ističući primjer Jude Bellinghama koji je odbio mnogo veću ponudu nekog drugog kluba kako bi igrao na "Santiago Bernabeu".

Davis mjesecima pregovara sa Bayernom o novom ugovoru, ali nisu blizu dogovora. Njemački klub, navodno, oklijeva da ispuni Daviesove zahtjeve, s obzirom da njegov doprinos nije na nivou najbolje plaćenog igrača u ekipi. Davies traži između 10 i 13 miliona eura godišnje kako bi ostao u Bayernu, a uprava kluba mu nudi maksimalno 10 miliona, što bi ipak bilo znatno povećanje plate i svakako bi nadmašilo platu koju bi imao u Realu.

U izvještaju Marce sugeriše se da je uvjerenje u Realu da skladnost ekipe djelimično zavisi i od jake strukture plata, a ne od dodjeljivanja plata nekim igračima koje nadmašuju druge, što takođe štedi novac kluba. Na osnovu prethodnih izvještaja o strukturi plata, u Realu najbolje zarađuju igrači koji godišnje imaju između 10 do 12 miliona eura. To znači da Bellingham zarađuje oko šest do osam miliona eura godišnje, što bi vjerovatno bilo ponuđeno i Daviesu.

Kao alternativu Daviesu, Real je naveo Ferlanda Mendyja, Frana Garciju, Migela Gutieresa i igrača iz akademije Rafaela Obradora.

federalna.ba/Beta

Real Madrid
Jude Bellingham Real Madrid Athletic Bilbao
0 28.03.2024 13:44
Miguel Ángel Real Madrid
0 06.02.2024 13:56
Eder Militao Real Madrid
0 23.01.2024 15:31