Reakcije na moguću iransku isporuku balističkih projektila Rusiji bit će oštre
(Izvor: Ilustracija/WANA NEWS AGENCY)

Reakcije na moguću iransku isporuku balističkih projektila Rusiji bit će oštre

Savjetnik Bijele kuće za nacionalnu sigurnost John Kirby rekao je da će reakcija međunarodne zajednice na moguću iransku isporuku balističkih projektila Rusiji biti brza i oštra.

Kirby je konferenciji za novinare iznio ocjene o tvrdnji novinske agencije Reuters da Iran Rusiji isporučuje balističke projektile.

Kirby sugerirao da bi "produbljivanje vojne saradnje Irana s Rusijom" naštetilo, ne samo Ukrajini nego i iranskim susjedima u regiji i međunarodnoj zajednici.

Navodeći da pomno prate problem i ne mogu potvrditi tvrdnju, Kirby je rekao: "Možete biti sigurni da će reakcija međunarodne zajednice biti brza i oštra ako Iran nastavi isporučivati ​​balističke projektile."

Kirby je istaknuo da bi to pitanje mogli iznijeti Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda (UNSC) ako bude potrebno te dodao: "Koordinirat ćemo daljnje mogućnosti intervencije s našim saveznicima i partnerima u Europi i drugim područjima."

Kirby je naglasio da će Iranu uvesti dodatne sankcije protiv njegove podrške Rusiji.

"Spremni smo ići i dalje ako Iran proda balističke projektile Rusiji", dodao je.

U tekstu objavljenom 21. februara, na temelju intervjua s iranskim dužnosnicima, Reuters je objavio da je Iran Rusiji isporučio približno 400 balističkih projektila.

federalna.ba/AA

Bijela kuća Iran sankcije Rusija