Raspjevana Pionirska dolina-ove subote najveća porodična zabava slavi kraj školske godine

U 10:00 sati počinje petosatni koncert na kojem će vam se najljepšim pjesmama i talentima predstaviti djeca i mladi i to dječiji horovi i orkestri- Udruženja Oaza, "Mali slavuji", OŠ"Nafija Sarajlić", Udruženja "Zdravo živi/sretno stari", a tu su i svima dobro poznati Frtutma bend, naravno i neizostavni nasljednici sarajevske pop rock scene- POP ROCK ŠKOLA, brojni solisti. Za dobru zabavu na koncertu pobrinut će se i naš Aldin Tucić.

Odmor od zabave i fešte svakako potražite i u hladu krošnji uz Koševski potok, a u gornjem dijelu Pionirske doline osim zoo stanovnika čeka vas, u šadrvanu, najveća radionica Mozgaonica.

Ako želite imati najprestižniju titulu u svom gradu "Mali ambasadori Sarajeva" svratite pod obode dobro poznate Pečurke u Pionirskoj dolini i preuzmite svoju nagradu.

Kompletna zabava poklon je preduzeća Park, Pionirske doline i  najboljih prijatelja/ društveno odgovornih kompanija i udruženja, pa cijene ulaznica u Pionirsku doline neće biti povećane, nego će najpopularnija i najstarija dječija oaza u centru grada raditi po ustaljenom cjenovniku.

Preduzeće Park pobrinulo se da zajedno ljetu poklonimo prvi najveći cvijet u Pionirskoj dolini, a sadit ćemo ga zajedno draga djeco, stoga pripremite odmorne ruke, ali i maštu jer ćemo osim cvijeća imati i mini koloniju. Najljepši crteži bit će bogato nagrađeni. U najvećem eko kutku preduzeća Park upoznat ćemo i vrijedne tete gliste iz Kalifornije, koje će iz Parkovog rasadnika doći da nam proizvedu dobro poznati lumbrihumus. Učit ćemo od čega napraviti hranu za biljke.

Čulo je ljeto da slavimo njegov dolazak i odmore pa će svratiti u Pionirskoj dolini i na dva punkta gdje vas čekaju s mnoštvom ljetnih boja kreativci koji modeliraju balone i iscrtavanju najljepše osmijehe na lica svakog djeteta.

 

Sa Aldijanom Hamza stručnom saradnicom za informisanje KJKP PARK i Pionirska dolina  razgovarala Alma Jusubašić.

Otvoreni program
Otvoreni program
0 03.07.2024 14:23
Otvoreni program
0 03.07.2024 14:22
Otvoreni program
0 19.06.2024 09:52