Ramić u Bratuncu: Realizacija projekata u povratničkim mjestima vrijednosti oko 900 hiljada KM

Ramić u Bratuncu: Realizacija projekata u povratničkim mjestima vrijednosti oko 900 hiljada KM

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić posjetio je povratničku zajednicu u općini Bratunac. Sa predstavnicima ove lokalne zajednice razgovarao je o potrebama povratnika, dok je s načelnikom općine Bratunac Lazarom Prodanovićem potpisan sporazum o udruživanju sredstava za sufinansiranje infrastrukturnih projekata u povratničkim mjestima.

Sporazumom je definisano devet projekata koji se odnose na sanaciju, izgradnju i asfaltiranje puteva, izgradnju vodovoda i trotoara u nekoliko mjesnih zajednica.

Pored navedenih projekata, ministar Ramić je s predstavnicima Medžlisa Islamske zajednice Bratunac Admirom ef. Velićem i Elvirom ef. Hodžićem potpisao ugovor o rekonstrukciji i dogradnji stambeno - poslovnog objekta za potrebe Islamske zajednice.

Sa udruženjem “Naše sjećanje” Bratunac potpisana su dva ugovora o podršci za dokumentovanje zločina nad Bošnjacima u Bratuncu, te za unutrašnje uređenje spomen - sobe na mezarju Veljaci.

- Razgovarali smo s predstavnicima povratnika, načelnikom općine, predstavnicima Islamske zajednice, civilnog društva i zastupnikom u Narodnoj skupštini entiteta Republika Srpska Ramizom Salkićem o najznačajnijim projektima koje ćemo realizirati u Bratuncu - kazao je ministar Ramić.

Dodao je da današnjim potpisivanjem ugovora kreće realizacija nekoliko važnih infrastrukturnih projekata za čiju namjenu je osigurano oko 900 hiljada KM.

- Od toga je dio za potrebe Islamske zajednice, dio za NVO “Naše sjećanje”, dok su najveća ulaganja u izgradnju infrastrukture. Važno je napomenuti da Općina Bratunac sudjeluje u udruživanju sredstava i to predstavlja značajnu podršku povratku u ovoj lokalnoj zajednici i poboljšanju infrastrukture u povratničkim mjestima -  zaključio je Edin Ramić, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica - saopćeno je iz tog ministarstva.

federalna.ba/Fena

Bratunac Edin Ramić
vršnjačko nasilje Bratunac Srebrenica
0 14.11.2023 18:57
Lazar Prodanović Mreža Bratunac SNSD
0 07.11.2023 21:56
jutarnji program Dobro jutro, Bosno i Hercegovino Edin Ramić
0 06.11.2023 23:48
javna kuhinja Baby javna kuhinja Bratunac
0 30.10.2023 19:08