Ramić posjetio Sabornu crkvu u Sarajevu: Podrška obnovi unutrašnjosti crkve

Ramić posjetio Sabornu crkvu u Sarajevu: Podrška obnovi unutrašnjosti crkve

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić posjetio je Sabornu crkvu u Sarajevu i sa jerejem Nemanjom Đureinovićem razgovarao o potrebama srpske povratničke zajednice u Sarajevu.

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica podržalo je aktivnosti Srpske pravoslavne crkve na restauraciji, konzervaciji i obnovi ikonostasa i mobilijara u unutrašnjem dijelu Saborne crkve.

Ministru Ramiću je tom prilikom uručena zahvalnica za dosadašnju podršku u radu, djelovanju i obnovi Saborne crkve, dok je jerej Nemanja upoznao ministra o drugim potrebama i projektima koje će Ministarstvo podržati.

- Podrška koju smo osigurali tokom proteklih godina bila je kontinuirana i rado smo podržavali projekte koji su popravljali vjersku infrastrukturu na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine. Na tome ćemo nastaviti raditi i naša podrška će biti još značajnija. Potrebe svakog povratnika u bilo kojem mjestu su slične. Zbog toga smo sretni što iza sebe ostavljamo završene i funkcionalne projekte koji će služiti generacijama koje dolaze - kazao je ministar Ramić.

Jerej Đureinović se zahvalio ministru Ramiću na dosadašnjoj podršci i najavljenim projektima koji će popraviti kvalitet infrastrukture koja je u vlasništvu Srpske pravoslavne crkve, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

federalna.ba/Fena

Saborna crkva u Sarajevu Edin Ramić Vlada Federacije BiH Srpska pravoslavna crkva
Ginex nova uprava Vlada Federacije BiH
0 30.11.2023 13:45
Galit Peleg Amir Gross Kabiri Vlada Federacije BiH
0 27.11.2023 17:45
Vlada Federacije BiH Strategija demografskog razvoja i oporavka FBiH
0 15.11.2023 18:13
Vlada Federacije BiH poticaji kupovina Električni automobili
0 07.11.2023 12:35
jutarnji program Dobro jutro, Bosno i Hercegovino Edin Ramić
0 06.11.2023 23:48