Ramić: Ni prva ni posljednja ostavka; Mehmedović: SDA treba jedan reset

Ramić: Ni prva ni posljednja ostavka; Mehmedović: SDA treba jedan reset

Alma Čolo, nekadašnja zastupnica SDA u Parlamentu Bosne i Hercegovine, napustila je ovu stranku. Podsjećamo, na proteklim izborima bila je kandidat SDA za državni parlament. Osvojila je gotovo 16 hiljada glasova. I pored odličnog rezultata, nije ušla u zakonodavnu vlast. Iz njene izborne jedinice prošli su Amor Mašović, sa više osvojenih glasova, ali i Safet Kešo, sa gotovo 10 hiljada glasova podrške, koji je bio i nosilac kompenzacijske liste SDA.

Šta je pozadina ovakve odluke, Čolo nije željela komentarisati. Najavila je da će se posvetiti radu u struci kao pravnik, a da će o svemu progovoriti sutra. U međuvremenu je objavila da je meta žestokih napada na društvenim mrežama.

„Ona je bila vrijedan pravnik, koristan član SDA. Vjerovatno je odlučila ići nekim svojim putem i ja joj želim svu sreću. Nije to ni prva ni posljednja ostavka koje će se dešavati, pogotovo u vrijeme kada je SDA u opoziciji sad na određenim nivoima. Određeni broj ljudi koji su bili na pozicijama će odlaziti, dolazit će neki novi ljudi, vjerovatno mlađi, zbog ideja koju nudi SDA“, kazao je potpredsjednik SDA Edin Ramić.

Zastupnik SDA u državnom parlamentu Šemsudin Mehmedović razočaran je viješću da je Alma Čolo napustila SDA. Poznaje ju, kaže, kao dobrog pravnika i tužioca: „Bila je pravna perjanica SDA, pogotovo sada u ovom momentu, kada nam predstoje preslojavanja jer je očigledno da SDA treba jedan reset. SDA ne treba samo članovima stranke nego BiH jer su ovi sad koji čine vlast pokazali visok stepen nesposobnosti i neodgovornosti prema državi BiH“.

federalna.ba

Alma Čolo Edin Ramić Šemsudin Mehmedović
Šemsudin Mehmedović Federalni radio
0 27.02.2024 17:37
Rezime Edin Ramić Albin Muslić
0 26.02.2024 18:28
Rezime Albin Muslić Edin Ramić
0 26.02.2024 18:25