Ramić donirao udžbenike i aparat za kopiranje školi u Potočarima
(Izvor: AA)

Ramić donirao udžbenike i aparat za kopiranje školi u Potočarima

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić posjetio je učenike koji pohađaju Prvu osnovnu školu u Područnoj školi Potočari.

Prvoj osnovnoj školi u Srebrenici Federalno ministarstvo raseljenih osoba je, pored udžbenika, doniralo i aparat za kopiranje.

Snježana Jandrić, direktorica Prve osnovne škole Srebrenica, kaže da je Federalno ministarstvo kroz niz projekata u proteklom periodu podržalo školu u Srebrenici.

"S obzirom na to da škola broji preko 400 učenika i da u školi radi više od 50 nastavnika, udžbenici koje su osigurani će poboljšati kvalitet izvođenja nastavnog procesa, ali i pomoć roditeljima jer će im olakšati pripremu za novu školsku godinu. Fotokopir aparat je od velike važnosti i značaja za našu školu, jer će ga koristiti nastavnici za potrebe nastavnog procesa, kao i stručna služba škole i učenici. Zahvalni su učenici, roditelji, nastavnici, kao i uprava škole", kazala je direktorica Jandrić.

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica počelo je s distribucijom udžbenika za nacionalnu grupu predmeta u povratničkim sredinama u entitetu RS.

"Proteklih dana smo prikupljali podatke o broju učenika koji pohađaju nacionalnu grupu predmeta. Shodno tome vršimo i distribuciju. Ovo je prilika i da pozovemo predstavnike i drugih lokalnih zajednica i osnovnih škola da nam dostave spiskove učenika kako bismo dostavili udžbenike. Počeli smo podjelu iz Srebrenice. Drago nam je da smo naišli na odličnu saradnju s upravom škole. Danas smo dostavili udžbenike za sve učenike kako je trebovano. Iskazana je potreba za aparatom za kopiranje, na što smo pozitivno odgovorili i danas smo ga uručili centralnoj školi u Srebrenici. Svim učenicima i nastavnicima želimo uspješan rad i rezultate", zaključio je ministar Ramić.

Prvu osnovnu školu Srebrenica pohađa više od 400 učenika, a ove godine je u prvi razred na području opštine Srebrenica upisano 50 učenika što je veći broj nego u proteklim godinama.

federalna.ba/AA

Edin Ramić Potočari škola donacija
izraelska vojska Palestina škola
0 23.11.2022 12:37
Pokret za državu Vojin Mijatović Edin Ramić Vlada Federacije Bosne i Hercegovine Vlada Federacije BiH Narodna skupština RS
0 08.11.2022 19:27