Radončić: Bećirović treba biti predsjednik strateških ideja i pomirenja

Radončić: Bećirović treba biti predsjednik strateških ideja i pomirenja

Na današnjoj Konvenciji opozicionih stranaka koje su podržale kandidaturu Denisa Bećirovića (SDP) za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda obratio se predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić, kazavši da Bećirović treba biti predsjednik strateških ideja, pomirenja, predsjednik koji se neće bojati pitati i opoziciju, a i vlast u kući hoće li ići na međunarodne pregovore ili ne.

Istakao je da se Bosna i Hercegovina nalazi u u historijskoj situaciji, da se nakon 20 godina napravi rezultat koji će od BiH učiniti zemlju mira, stabilnosti, snage i mudrosti.

- Danas ovdje neću govoriti previše oficijalno. Reći ću Denisu kakav predsjednik treba da bude i kakav ne smije biti. Mora biti predsjednik koji će u politiku vratiti riječ. Mora biti predsjednik koji će toj funkciji, časnoj funkciji, vratiti dostojanstvo. Nemoj biti predsjednik koji ćeš dijeliti svoj narod i njegov patriotizam na prvi red do kičme, pa na kičmu, pored kičme i tako dalje - kazao je Radončić.

Poručio je  Bećiroviću  da ne bude predsjednik koji će zavađati svoje, pa ostale ljude.

 - Nemoj biti predsjednik koji će montirati procese uspješnim ljudima ili onim koji su mu rivali. Nemoj biti predsjednik koji će lagati u Vijećnici. Mogu nabrajati ovako do sutra. Nemoj svojim političkim oponentima podmetati drogu, a onda tvoji najbliži saradnici budu uhvaćeni na SKY aplikaciji. Nemoj lagati nikoga, a naročito žrtve genocida. Nemoj obećavati da ćeš zaposliti 100 hiljada ljudi, a onda ih zaposliš svojom lošom politikom u Njemačkoj. Nemoj biti silnik i nemoj krasti izbore, tako su do sada pobjeđivali. Nemoj biti fikus, budi suvereni predsjednik - naglasio je.

federalna.ba/Fena

Fahrudin Radončić Denis Bećirović