Putin o Bidenu: I nakon tako dugog puta bio je potpuno koncentrisan
(Izvor: CNN)

Putin o Bidenu: I nakon tako dugog puta bio je potpuno koncentrisan

Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin izjavio je kako je za tu zemlju veoma važno kako će reagirati nakon povlačenja američkih snaga iz Afganistana.

Putin je putem video konferencije prisustvovao centralnoj maturantskoj ceremoniji u Rusiji, a tim povodom je komentirao i jučerašnji sastanak koji je u Ženevi imao sa predsjednikom Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Joeom Bidenom.

Ruski predsjednik je kazao da mediji koji kritikuju Bidena zbog njegovih godina nisu upravu jer je i nakon tako naporne turneje po Evropi bio u potpunosti koncentriran tokom dvoiposatnog razgovora o brojnim temama.

“U direktnom razgovoru je vladao svim temama. On je istinski profesionalac sa kojim morate biti maksimalno pažljivi da vam ne bi šta promaklo“, kazao je Putin.

Ističući kako su razgovarali i o temama o kojim se Rusija i SAD ne slažu, Putin je kazao da na sceni javno ili tajno postoji utrka u naoružanju, ali da taj problem ne izaziva Rusija.

Putin je kazao da Rusija posebno prati dešavanja u vezi s povlačenjem američkih snaga iz Afganistana.

“To je regija blizu Rusije. Imamo bazu u Tadžikistanu i za nas je važno pitanje kako ćemo se odnositi prema toj situaciji i kako ćemo uspostaviti sigurnost u regiji“, kazao je Putin.

federalna.ba/AA

Vladimir Putin Joe Biden