Putin čestitao Božić
(Izvor: Ilustracija)

Putin čestitao Božić

Ruski predsjednik Vladimir Putin čestitao je Božić pravoslavnim hrišćanima i ruskim građanima, saopšteno je iz pres-služe Kremlja.

Božić je, kako vjeruje predsjednik, jedan od glavnih i najradosnijih hrišćanskih praznika, koji ima poseban moralni značaj, prenio je "Sputnjik".

Putin je prethodno prisustvovao ponoćnoj službi u Crkvi Hrista spasitelja u Novo Ogarjevu, gdje se nalazi njegova zvanična rezidencija izvan Moskve.

"Ujedinjavanjem ljudi oko visokih duhovnih ideala i vrijednosti, Božić ispunjava srca radošću i svijetlom nadom, inspiriše dostignuća. Naravno, ovaj praznik je povezan sa dobrim porodičnim tradicijama koje se prenose sa generacije na generaciju", navodi se u Putinovoj poruci.

On je ukazao na "ogroman kreativni i istinski nesebičan doprinos očuvanju najbogatijeg istorijskog, patriotskog i kuturnog nasljeđa, jačanju institucije porodice i podizanju mladih", koji daju Ruska pravoslavna crkva i ostale hrišćanske konfesije u Rusiji.

"Njihova interakcija sa državom i javnim organizacijama se razvija, međuvjerski dijalog se popravlja, velika pažnja se pridaje socijalnim uslugama, dobrotvornom radu i obrazovnim inicijativama. Tako važna, višestrana aktivnost vrijedna je iskrenog uvažavanja", poručio je Putin.

federalna.ba

Vladimir Putin Božić
Milorad Dodik Željko Budimir Moskva Rusija Vladimir Putin
0 27.05.2023 19:20
Aleksandar Vučić Vladimir Putin Momčilo Đurđić
0 27.05.2023 08:00
Milorad Dodik Vladimir Putin
0 24.05.2023 21:10
Milorad Dodik Vladimir Putin Evropska Unija
0 24.05.2023 19:04
Milorad Dodik Vladimir Putin
0 23.05.2023 20:03