PSG se distancirao od huligana umiješanih u tuču u Nici

PSG se distancirao od huligana umiješanih u tuču u Nici

Fudbalski klub Paris Saint Germain osudio je danas nasilje na tribinama pred početak utakmice između Nice i Kelna u Ligi konferencija, nakon što su mediji objavili da je u tim neredima učestvovala i zabranjena grupa navijača PSG-a. Početak jučerašnjeg meča Nice i Kelna odložen je oko sat vremena zbog žestokih sukoba navijača na tribinama.

Francuski mediji su javili da su u sukobima povrijeđene 32 osobe, da su četiri hospitalizovane, kao i da su se njemačkim navijačima pridružili huligani PSG-a. Na početku utakmice je, kako je javio France Presse, raspuštena grupa navijača PSG-a razvila transparent na tribini gdje su bili smješteni njemački navijači.

"PSG najoštrije osuđuje nasilje na utakmici između Nice i Kelna", naveo je taj klub.

PSG je u saopštenju naveo da je ta navijačka grupa (Supras Auteuil) raspuštena 29. aprila 2010. godine, da njeni članovi "nisu priznati kao pristalice PSG-a" i da im je "zabranjen pristup Parku prinčeva".

Ovaj fudbalski klub je imao velike probleme sa huliganizmom od 1985. do 2010. godine. Klub je tada preduzeo mjere u borbi protiv tog problema i radikalno je promijenio politiku prodaje ulaznica.

federalna.ba/Beta

sukob navijača PSG Nica-Koln