Prvu nagradu 'Nijaz Slipičević' za 2023. osvojila Škola atletike Mostar
(Izvor: Fena/nagrada Nijaz Slipičević)

Prvu nagradu 'Nijaz Slipičević' za 2023. osvojila Škola atletike Mostar

I ove su godine građani Mostara, putem glasovanja na društvenim mrežama birali kome će pripasti prestižna nagrada ''Nijaz Slipičević'', koja se tradicionalno dodjeljuje mladim ljudima koji su ostvarili značajne rezultate u svojim poljima.

Glasovalo se preko Facebook stranice Fondacije Slipičević u dva kruga, a zabilježen je veliki interes građana Mostara koji su odabrali između sedam nominiranih. 

Prvu nagradu "Nijaz Slipičević" osvojila je Škola atletike Mostar.  

Kako je navedeno u obrazloženju, "Atletika je mnogo više od trčanja", a pod tim motom već nekoliko godina u Mostaru djeluje škola atletike koja okuplja i dječake i djevojčice kako bi se oni kroz sport i igru razvijali i rasli zdravo. Atletika je, do pojave ove Škole, u Mostaru bila potpuno zapostavljena, a djeca danas odlaze na natjecanja i sudjeluju u prvenstvima te se mnogi mogu pohvaliti titulom državnih prvaka ili rekordera.

Druga nagrada ide Plesnom studiju B-Dance. Studio kojeg vodi Željka Bošnjak Zovko davno je izišao iz okvira samog plesa. U studiju se velika pažnja posvećuje i radu s djecom i društvenoj zajednici, zato B Dance nerijetko priprema ili sudjeluje u projektima koji u Mostaru promoviraju zdravlje i zdravo odrastanje, umjetnost, zajedništvo. Istovremeno, na natjecanjima u BiH i Hrvatskoj osvajaju medalje u skoro svim plesnim žanrovima kojima se bave, navode organizatori. 

Dobitnik treće nagrade je Luka Vlaho - mladić koji se lani okitio akademskom titulom redatelja. Njegovo ime se ove godine našlo rame uz rame s redateljima svjetskog renomea. Vlaho je, naime, redatelj dokumentarnog filma "de Rivera" koji se našao u programu ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala, a kojim je od zaborava nastojao otrgnuti nepravedno zapostavljenog slikara, Mostarca Karla Affana de Riveru. 

Svečanost dodjele nagrada bit će upriličena u srijedu, na dan kada je rođen Nijaz Slipičević, 20. rujna  s početkom u 19 sati u mostarskom Centru za kulturu.

federalna.ba/Fena

Nagrada Nijaz Slipičević